Carin Wester tvunget til at lukke og slukke

Den populære svenske designer, Carin Wester, laver ikke flere kollektioner lige foreløbig – designeren mangler simpelthen kapital

Det svenske designtalent, Carin Wester, valgte i sidste uge at lukke sin virksomhed ned på ubestemt tid. Det vil sige, at der desværre ikke kommer flere kollektioner fra den populære designere foreløbig.

Grunden til den triste beslutning er, at Carin Westers designvirksomhed, CWe Form & Design, desværre er i økonomiske vanskeligheder. Virksomheden mangler simpelthen kapital for at kunne fortsætte deres arbejde, har Carin Wester udtalt til det svenske site, Habit.se.

Mærket har været i alle modeelskeres bevidsthed siden 2003, og har været populær i både hjemlandet Sverige, men også mange steder i Europa. I 2014 begyndte brandet dog allerede at ane problemerne og begyndte at søge efter ekstern kapital, som en redning. Dette betød, at Carin Wester solgte størstedelen af sin virksomhed til Global Retail, der også varetager en række andre kendte brands.

Den store redning viste sig dog at være utilstrækkelig, og alternative metoder måtte tages i brug. Crowdfunding blev Carin Westers næste satsning, og ambitionerne var store. Der skulle indsamles 40 millioner svenske kroner, som skulle hjælpe brandet med at komme ud af deres krise, og udvide mærket på sigt. Men halvvejs inde blev projektet afbrudt og ambitionerne tabt.

Carin Wester er ikke den eneste, som for nyligt har valgt at lukke og slukke af økonomiske årsager. Danske Wackerhaus besluttede i starten af februar i år, at sætte deres designvirksomhed i bero på grund af den drejning, modebranchen har taget – butikkerne betaler ikke til tiden, og kunderne betaler ikke fuld pris, fordi de venter med at købe til de kan få udsalgspris eller få varerne på lagerslag.

Den økonomiske krise er muligvis ved at være bag os, men måske er modeindustrien ikke helt kommet sig? Det er en branche med hårde kår, og den konstante udvikling betyder, at designere ikke bare skal udvikle deres stil og udtryk fra sæson til sæson, men også konstant forbedre deres virksomhedsstrategi, for at følge med forbrugernes efterspørgsel.

Selvom nyheden kommer til vores store ærgrelse, er Carin Wester dog ikke færdig med at designe, og har siden starten af februar været ansat som designer i det svenske brand WESC.

Vi håber dog alligevel på, at Carin Wester (og resten af modeverdenen, selvfølgelig) får styr på økonomien, og igen engang vil pryde branchen med sit smukke design under eget navn.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!