Dansk model melder sig i international debat

Josephine Skriver tilslutter sig de markante personligheder, der støtter op omkring kritikken af Dolce&Gabbanas kontroversielle udtalelser

Man skal passe på, hvad man siger. Dolce&Gabbana har i forlængelse af deres omtalte modeshow til modeugen i Milano kommet med nogle meget uheldige udtalelser omkring familesammensætning.

Det italienske modehus lod babyer og gravide maver træde på catwalken, og efterfølgende har Domenico Dolce, den ene halvdel af designerduoen, udtalt i et interview til det italienske magasin Panorama, at alle børn burde have én mor og én far. Samtidig fortæller han, at han anser "alle reagensglasbørn som 'syntetiske børn'".

Denne udtalelse har fået Elton John til at rase på sinInstagram-profil, hvor han blandt andet siger, at han vil boykotte Dolce&Gabbana for deres "gammeldags" og "arkaiske" udtalelser om familielivet i dag.

Dolce&Gabbana har efterfølgende udtrykt deres skuffelse over Elton Johns beskyldninger mod dem, og de kalder ham både ignorant og udemokratisk i sin tankegang til den italienske avis, Corriere della Sera.

Det er dog ikke Dolce&Gabbana, der får sympati fra offentligheden, men derimod Elton John, der har fået støtte af flere markante modepersonligheder – blandt andre Victoria Beckham, Balmains Olivier Rousteing og senest den danske model Josephine Skriver:

Josephine Skriver har gennem sin modelkarriere gjort opmærksom på, at hun er et regnbuebarn med homoseksuelle forældre. I forlængelse af ugens debat omkring (u)traditionelle familieformer har Josephine Skriver meldt sig på banen på Instagram, hvor hun fokuserer på kærligheden som grundelement i en god familie - uanset forældresammensætning:

"I am a child born of love and nothing else," skriver den danske model til et barndomsbillede af sig selv efterfuldt af hashtagget #IAmNotSynthetic.