© Ami Muse

Dansk undertøj hyldes i Vogue

Den amerikanske modebibel har fået øjnene op for Danmarks måske smukkeste lingerimærke

Blot et år er gået, siden danske Maria Amtoft Mikkelsen lancerede undertøjsmærket Ami Muse Studio. Nu modtager mærket allerede den ultimative blåstempling, da amerikansk Vogue har fået øjnene op for den dugfriske designer.

Ami Muse Studio centrerer sig om bodystockings i fløjl med 70'erne som primær inspirationskilde. Til Vogue forklarer den danske designer, at det “ikke er meningen, man bærer [kollektionen] som undertøj, men snarere som et statement item, som kan sættes sammen med et par bukser eller en nederdel.”

De feminine design kommer i en bred vifte af farver, såsom støvet rosa og dyb blå, og hvert item er pyntet med perlestropper inspireret af vintagetasker. Her er altså ikke tale om typisk skandinavisk design: “Jeg kan godt lide at udfordre den minimalisme, vi i Skandinavien er kendt for,” fortæller Maria Amtoft Mikkelsen.

Vogue hylder det danske design for at skille sig ud i lingerilandskabet. Selvom både bodystockings og perler er to af de dominerende tendenser i tidens modebillede, får de nyt og unikt liv i Marias særegne univers.

Ami Muse Studios design skabes uden hensynstagen til modeårets sæsoner, da den danske designer ikke ønsker at være bundet fast af specifikke trends.

Samtlige design er lavet i hånden, og du kan finde din favorit på Ami.muse.com.