Designer Cecilie Hammers sans for trends

Det danske taskefirma Adax fejrer 35-års jubilæum med en pop-up kollektion i lækre læderkvaliteter og med grov sort eller hvidt flet. Her fortæller designer Cecilia Hammer om de nye styles – og som en bonus får du et eksklusivt pre-order link til kollektionen

Cecilie Hammer er en heldig kvinde, hvis du spørger Costume. Som designer for det danske taskefirma Adax har hun dagligt fingrene begravet i verdens lækreste læderkvaliteter og udvikler former og farver. Et kreativt arbejde, der især er drevet af hendes passion for trends.

“Hvis jeg ser et materiale, en farve eller en detalje, der fanger min opmærksomhed begynder jeg med det samme at tænke på, hvordan det kan overføres til en taske,” fortæller Cecilie.

Her får du et indblik i nogle af hendes praktiske og æstetiske overvejelser fra designprocessen af kollektionen Sicilia, der kombinerer et stilrent look med stærke detaljer – og et eksklusivt pre-order link.

“Jeg kan blive inspireret af forskellige tidsperioder, kulturer, mennesketyper, kunst og meget mere – men det vigtigste for mig er, at det skal føles rigtigt i maven; at det rykker noget i mig, som jeg ikke altid kan sætte ord på, men som uden tvivl sætter gang i mine tanker.”
- Cecilie Hammer

Lækkert læder og rå fletdetalje

Det valgte læder til kollektionen er et af Adax’ mest populære, Cormorano, og fletdetaljen giver det klassiske udtryk et cool tvist.

Cecilie: “Det er et læder, der er lige præcis dét man forventer af et læder – høj kvalitet, der samtidig er rent i sit udtryk, hvilket giver plads til at fletdetaljen er i fokus. De neutrale farver på fletdetaljen er valgt med tanke på, at det heller ikke skal blive for crazy. I designprocessen eksperimenterede vi med kridhvidt flet, men fandt hurtigt ud af, at en knækket hvid gav en mere sofistikeret helhed. Der blev også tænkt i flad flet, men vi følte at en rund snor vil give mere dybde til tasken.”

Aila, Beata og Celie fra Adax' kollektion Sicilia.

Til hverdag og fest

Kollektionen er designet med henblik på at tilbyde tasker både til hverdag og fest, som samtidig vil holde sæson efter sæson.

Cecilie: “Med Jena-pungen og Aila-tasken er du klar til en dag på jobbet, mens du med Celie og Eline er klar til en aften ude. Designs som Beata-crossoveren og Eline-kombiclutchen er Adax-klassikere, hvor Celie-crossoveren og den lidt større Aila er nye medlemmer af familien. Eline og Beata er valgt ud fra en betragtning af, at de trods deres kendte designs sagtens kan bære et nyt look. Det er tasker, som er super gennemtænkte og praktiske til hverdagens mange formål, men med et hint af noget nyt og spændende.”

Eline, Gwen og Jena fra Adax' kollektion Sicilia.