Det glæder vi os til i 2011

Hør hvad designeren, butiksindehaveren, dj'en og chefredaktøren glæder sig allermest til inden for mode og kultur i det nye år

Ayoe Angelica, sangerinde, aktuel med albummet Dandelion
1 / 11

Ayoe Angelica, sangerinde, aktuel med albummet Dandelion

“Jeg elsker Roskilde Festival, og min kærlighed til festivalen er kun blevet større, efter jeg har hørt, at der i 2011 åbner en ny lille og mere intim scene, Gloria, hvor der kun vil være plads til omkring 1.000 tilskuere.

Jeg er stor fan af de små uhøjtidelige spiseteder der dukker op rundt omkring i København. I marts 2011 åbner der en ny restaurant på Griffentfeldtsgade 28 på Nørrebro. Navnet er endnu ikke offentliggjort. Stedet drives af fire unge kvindelige iværksættere. To af dem er udlærte kokke, mens de to andre selvlærte - maden smager fantastisk. Og så glæder jeg mig rigtig meget til det nye album med The Streets Computers and Blues, der udkommer til februar,” siger Ayoe Angelica.

Charlotte Eskildsen, chefdesigner hos Designers Remix Collection
2 / 11

Charlotte Eskildsen, chefdesigner hos Designers Remix Collection

“2011 bliver et spændende år med en masse nye tiltag. Lige nu glæder jeg mig allermest til vores visning i London 20. februar. Det har været helt rigtigt for os at flytte showet til London for at få en mere internationale profil, så det fortsætter vi med næste år. Lige nu er vi i gang med alle forberedelserne til 2011. Vi skyder kampagner, lookbooks, arrangerer salgsmøder, og så er vores visning i London ved at finde sin form,” siger Charlotte Eskildsen.

Alberte Clement Meldal, vært på Smagsdommerne på DR2 og Agenda på P1
3 / 11

Alberte Clement Meldal, vært på Smagsdommerne på DR2 og Agenda på P1

“Jeg glæder mig til, at den nye Radio Møller åbner i november 2011. Mit hjerte banker for radio, og det bliver afsindigt spændende at se, hvor god radio man kan lave for 100 millioner om året.

Jeg glæder mig også til The Strokes nye album. Bandet redefinerede rockmusikken i starten af 00’erne, og nu skal det blive interessant at se, om drengene er blevet voksne og modne.

Ja, og så glæder jeg mig selvfølgelig til at Michel Houellebecqs seneste roman, La Carte et le Territoire, bliver oversat til dansk,” siger Alberte Clement Meldal.

Rikke Agnete Dam, Costumes chefredaktør
4 / 11

Rikke Agnete Dam, Costumes chefredaktør

”Jeg glæder mig særligt til at se Stella McCartneys show i Paris. Hun formår på en eller anden måde altid at sætte dagsordenen for den del af de nye tendenser, som jeg bedst personligt kan lide - den minimalistiske, feminine og meget brugbare stil. Og så introducerer hun altid nogle nuancer, der lige er knækket helt særligt.

Endelig er jeg altid spændt på sæsonens neglelak, fordi det sammen med læbestiften er blevet det skønhedsprodukt, der er mest hypet - YSL kommer med både en blå og en orange nuance, der er ret fantastiske,” siger RIkke Agnete Dam.

Kirsten Hammann, forfatter
5 / 11

Kirsten Hammann, forfatter

“Jeg glæder mig til at få afsluttet den roman, som jeg har skrevet på i to et halvt år - aaalt for lang tid. Det kommer til at ske i foråret 2011, og så udkommer den forhåbentlig til efteråret. Og så glæder jeg mig til min gode veninde Helle Helles nye bog, der også udkommer i løbet af 2011. Vi fortæller nærmest intet til hinanden om det, vi skriver. Kun i koder og forklædninger, og til sidst kan man næsten ikke vente på at få bogen i hånden og læst. Hvad har hun mon fundet på denne gang?,” siger Kirsten Hammann.

Liv Winther, Costumes skønhedsredaktør
6 / 11

Liv Winther, Costumes skønhedsredaktør

“Jeg er evigt betaget af dufte og den virkning, de har på mig selv og mine omgivelser. I begyndelsen af 2011 kommer der syv nye dufte under navnet Biehls Parfumekunstværker, som jeg næsten ikke kan vente på. Det er den tyske duftekspert Thorsten Biehl, der har samlet seks af verdens mest efterspurgte parfumeskabere eller 'næser', som det hedder på fagsprog, som har skabt hver deres frie duft uden de rammer eller begrænsninger. Jeg glæder mig allerede til at finde min nye signaturduft blandt de syv nye dufte. De kan købes i Storm, Store Regnegade 1 i København og koster mellem 899 og 1.049 kroner,” siger Liv Winther.

Pia Møller Hansen, indehaver af &Pagne på Hyskenstræde i København
7 / 11

Pia Møller Hansen, indehaver af &Pagne på Hyskenstræde i København

“Der har længe været et slags limbo i modebranchen på grund af krisen - alle har været afventende, tonet kreativiteten ned og satset på det sikre. Det er en helt normal reaktion i en sådan situation, men nu har vi virkelig brug for en modreaktion, og den ser ud til at komme i 2011. Designerne søger egne veje igen, så modebilledet påny bliver spændende og mere alsidig. Det ser jeg frem til.

Jeg glæder mig også til at få Vibe Johanssons nye kollektion i butikken. Vibe er en af mine yndlingsdesignere. Hun er altid tro mod sin stil, og hendes kollektioner bliver kun stærkere for hver sæson,” siger Pia Møller Hansen.

Trine Wackerhausen, designer
8 / 11

Trine Wackerhausen, designer

“Jeg glæder mig til at vise min AW2011-kollektion til modeugen i februar. Det er særligt denne gang, fordi jeg holder show på Nimb, som er et meget mindre sted end de sidste sæsoner, hvor jeg har holdt store, flotte shows på Gallery og Københavns Rådhus. Det minder mig om mit første show i 2008, som jeg holdt i et kapel på Assistens Kirkegård, hvor der også kun var plads til 200, og det var en meget intim følelse. Det bliver lidt som at komme hjem igen.”

Anne Christine Persson, manager Copenhagen Fashion Week
9 / 11

Anne Christine Persson, manager Copenhagen Fashion Week

“Jeg glæder mig til at følge modeugens udvikling i det nye år - der er nye spændende tiltag på vej, som jeg ser frem til at kunne løfte sløret for.
Jeg glæder mig til at følge nye mærker som Vilsbøl de Arce, Spon Diogo, Soulland og Libertine Libertine, da de er del af de spændende mærker, som er med til at gøre dansk mode kendt i udlandet.
Jeg glæder mig til flere rejser til nye og spændende destinationer.
Jeg glæder mig til at se Veronica B. Vallenes' show under modeugen i februar, hun er vinderen af Max Factor New Talent Award.
Jeg glæder mig til DANSK Fashion Awards, som altid er en sjov og storslået begivenhed.
Jeg glæder mig til sol, sommer og varme - jeg er ikke en vinterperson,” siger Anne Christine Persson.

Rosa Lux, dj og musiker
10 / 11

Rosa Lux, dj og musiker

“Først og fremmest glæder jeg mig meget til Sade kommer til Danmark. Sidst, hun var her, er 25 år siden, og der var jeg alt for ung. Men hun har sammen med Kate Bush været en af mine helt store helte, så det er ret stort at hun kommer - på en lidt nostalgisk måde.

Ud over de faste fix-punkter som Roskilde Festival, Distortion, Strøm og Trailerpark Festival, der ligger ude i sommeren og lover gode oplevelser, udgør jeg sammen med Svensker, Borneland, Holtoug og Ung Flugt blog-kollektivet The Hungry Hearts. Vi har planer om at starte en serie klubaftener i bloggens ånd, som spænder fra house til indie og fra edits til originaler. Vi regner med at starte op i løbet af foråret, og man kan følge med på Rosalux.dk.

Men det, jeg glæder mig allermest til (og er allermest bange for) i 2011, er udgivelsen af mit eget album. Det har været undervejs et stykke tid nu, og jeg kan næsten ikke vente, til alt er klart, og det er ude af mine hænder. Jeg håber, at jeg også kommer til at spille et par livejobs med det, for jeg forbereder en masse spændende ting og planlægger at gøre det helt særligt,” siger Rosa Lux.

Maiken Winther, Costumes moderedaktør
11 / 11

Maiken Winther, Costumes moderedaktør

“Jeg glæder mig til langt om længe at se Tom Fords kollektion til kvinder. Kollektionen er blevet vist i al hemmelighed til modeugen i New York, og de eneste billeder, der er sluppet ud, er at finde på Vogue.com, i Vogue Paris' januarnummer og i Harpers Bazaars januarnummer. Kollektionen ser fantastisk ud - glamourøs som forventet,” siger Maiken Winther.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev