© 7-Eleven

Det vidste du ikke om Burhan G

Da sønnen Dallas blev født tog musiker Burhan G en stor beslutning og ændrede sin livsstil. Han vil ikke belære andre om, hvilke valg de skal træffe i livet, men vil gerne inspirere

Han får pigehjerterne til at banke, 33-årige Burhan G. Måske er det kombinationen af den bløde stemme og det rå bad boy-look. Han er stadig en drengerøv fra Brøndby Strand, men en drengerøv, der er ved at blive voksen.

I december 2016 fik Burhan nemlig sønnen Dallas med kæresten Sarah Zobel, 43, og det satte gang i en masse tanker – og en overraskende livsstilsændring.

“Når du får et barn, bliver du bare udstyret med sådan nogle ekstra briller – en ekstra dimension. Alt det, som jeg var ligeglad med før i tiden, er jeg pludselig super bevidst om. Jeg prøver at gøre en ekstra indsats for min søns skyld. Det er jo et kæmpe ansvar. Der er noget vigtigt i at give de ekstra kroner for økologi, for så fortæller du, at det ikke er o.k. at forgifte jorden og sprøjtelakere de ting, som vores børn og vores familie kommer i munden. Man skal starte et sted.”

© 7-Eleven

“For mig er hverdagslykke de få gange, hvor man stopper op i to sekunder og lige ser det hele. Ser det, man er taknemmelig for. At være i nuet med mennesker, jeg elsker. At drikke en kop kaffe og høre musik. Bare lige zoome ud og sige 'Hold kæft, hvor er det fedt, det her'.”

Tag en kaffepause med Burhan G, og lyt til hans yndlingsnumre på playlisten "Kaffepause" på Spotify, som Burhan har lavet i samarbejde med 7-Eleven.

Jeg er ikke perfekt

Efter sønnens fødsel besluttede Burhan sig derfor for at blive veganer, hvilket betyder, at han nu kun spiser en plantebaseret kost.

“Jeg tog de der små skridt, som man tit gør. Først spiste jeg ikke rødt kød, så kylling, og pludselig spiste jeg kun fisk. Nu spiser jeg kun plantebaseret mad. Det er jo ikke for at være frelst, men det fungerer for mig. Jeg kan mærke på min krop, at det er godt.”

Burhan stræber altid efter at give sin krop det bedste og har blandt andet også prøvet at spise efter principperne for paleo og raw food. Men det er første gang, det holder ved i lang tid og er blevet til en livsstil.

“Men jeg er ikke perfekt. Jeg tager stadig lidt for lange bade og kører bil. Jeg kan jo ikke sætte mig ned og sige 'Så, nu flytter vi ud på en gård og bliver selvforsynende'. Jo, det kunne jeg godt, men vores liv skal hænge sammen. Enhver lille ting gør en forskel, og jeg synes, jeg har et ansvar for mig selv, min familie og miljøet – den verden, min søn vokser op i.”

Familie vs. karriere

Burhan G har i foråret været på tournéen Showtime, hvor han har spillet det bedste fra sine plader sammen med et 15 mand stort orkester. Sommeren bliver fyldt med festivaljobs og besøg på spillesteder rundt omkring i landet.

“Lige da vi havde fået Dallas, var jeg væk flere måneder af gangen, for at færdiggøre mit album i USA. Det er bare et great sacrifice, man må lave. Der er bare noget, der skal ofres. Det gælder for alle. Det er tiden væk fra familien, man ofrer. Det kræver en masse koordinering og at vi har et system, der kan tåle, at jeg er væk nogle uger eller måneder af gangen. Jeg har en grundtro på, at det bare kommer til at kunne lade sig gøre, og så plejer det at lykkes.”

Fremtidsdrømme

“Jeg drømmer om at min familie er sunde og raske, og om at hjælpe min søn med at opfylde hans drømme, ligesom jeg har fået opfyldt mine. Når han engang giver et tegn til, hvad han gerne vil, så vil jeg hjælpe ham så godt, jeg overhovedet kan. Der var ikke nogle, da jeg var ung, der fortalte mig, hvor mange muligheder man rent faktisk har her i livet til at blive det, man gerne vil være.”

En ting er familien – men hvad med karrieren? Burhan G har siden han brød igennem med singlen Burhan G i 2003 udgivet to engelsksprogede albums og tre på dansk. Senest albummet Pas på pigerne i efteråret 2016.

“Jeg føler mig heldig over, at folk vil lytte til min musik og håber, jeg vil kunne blive ved med at spille musik for folk, der vil høre det. Jeg har en masse sange med i kufferten, når jeg tager på turne og spiller på festivaler, og jeg har en fælles historie med publikum. Jeg drømmer om at synge sangene med dem. Jeg ser op til folk som Kim Larsen og Thomas Helmig, der stadig kan samle folk, fordi de gennem musikken deler minder med publikum. Hvis folk vil, så kan de blive inspireret af det, jeg laver. Jeg er bare musiker – jeg er kommet for at underholde! Det er mit job. Det er det eneste jeg vil.”

© 7-Eleven

“Jeg vælger altid økologi og Fairtrade, hvis det er muligt. Det er derfor, jeg gerne ville være med til sætte fokus på 7-Elevens nye kaffe, der er økologisk og Fairtrade. Kopperne er endda nedbrydelige. Og så smager kaffen godt. Det er også vigtigt.”

Nyd økologisk kaffe hos 7-Eleven

Den nye kaffe hos 7-Eleven er brygget på økologiske, håndplukkede Fairtrade-bønner, så du kan nyde dine kaffefavoritter med god samvittighed.. Som noget nyt er to go-kaffekopperne lavet af 100 % plantemateriale og er genanvendelige.

VIND: Deltag i 7-Elevens kaffe- og Burhan G-konkurrencer på Facebook her.

© 7-Eleven