Dolce & Gabbana bag tremmer

Skattesnyd sender designerduoen i fængsel

Designerduoen Domenico Dolce og Stefano Gabbana er blevet idømt 20 måneders fængsel for at have gemt op mod 100 millioner kroner for skattevæsnet i forbindelse med modehuset Dolce & Gabbana.

Den officielle efterforskning begyndte i 2007 og fokuserede på årene 2004-2006. Det var i 2004, at Dolce & Gabbana solgt deres virksomhed til et luxembourgsk-baseret holdingselskab, Gado Srl. Holdingselskabet var under kontrol af de to, der efter sigende undervurderede virksomhedens værdi ved salget med henblik på at undgå at betale italienske afgifter/skat på handlen. De er alt i alt blevet beskyldt for at forsøge at undgå at betale skat af næsten 1 milliard euro.

De nægter sig skyldige og det forventes også, at de vil anke dommen. Det kan betyde, at de vil ende med en enorm bøde, men kan undgå at skulle ind bag tremmer. Hvad det kommer til at betyde for modehuset er stadig uvist.

Opdatering 1. maj 2014

Som ventede ankede de to herrer sagen, men desværre uden held. De er fundet skyldige i anklagen og skal altså 20 måneder bag tremmer. Der er endnu ikke kommet en offentlig udtalelse fra modehuset, så det er uvist, hvad det kommer til at betyde for dem.