© PR

Emilie Helmstedt vinder Magasins modepris

Du kender muligvis hendes sprælske univers fra de sociale medier. Nu er hun udråbt til landets største designtalent

I går aftes var 500.000 på højkant, da Magasin Du Nord Fashion Prize blev uddelt af H.K.H. Kronprinsesse Mary. Den prestigefyldte pris henvender sig til et dansk designtalent, der endnu ikke er etableret, og vinderen blev den unge designer Emilie Helmstedt, som er kvinden bag Helmstedt Studio.

25-årige Emilie Helmstedt begyndte sin karriere som designer foran fjernsynet, hvor hun som barn genskabte Spice Girls’ outfits med sig selv som model. I dag er hendes spraglede designverden inspireret af oldemors stil fra 50’erne og 60’erne.

Sammen med de øvrige to finalister, Blanche og Huyn Mi Nielsen, præsenterede Helmstedt sine design og forretningskoncept for en jury bestående af en række danske og udenlandske modespecialister, som i fællesskab fandt frem til vinderen.

© PR

Magasin Du Nord Fashion Prize uddeles kun til danske designere, men har også et internationalt fokus, og prisen skal ses som en støtte til designerens videre arbejde. Dermed uddeles den kun til designtalenter, der har produceret mindst én, men ikke mere end seks ready to wear dame- eller herrekollektioner.

Du kan læse et stort interview med Emilie Helmstedt i Costume 12, der er på gaden 8. november.