Forårets vildeste kampagner

De store modehuse har ikke sparet på effekterne – eller modellerne til dette års SS16-kampagner. Se de imponerende billeder her

Imponerende modekampagner
1 / 19

Imponerende modekampagner

Fantasy-heltinder, barnestjerner og nye it-modeller er bare nogle af kodeordene for dette års SS16-kampagner. De store modehuse har virkelig været kreative, og mange har ikke bare skabt kampagnebilleder, men også kampagnefilm, hvor der bestemt ikke er sparet på hverken handling eller modeller.

Costume.dk har samlet de mange imponerende kampagner her, og vi håber, at du vil nyde de smukke billeder lige så meget som os.

Versace
2 / 19

Versace

Versaces seneste kampagne er instrueret af Donatella Versace og fotograferet af legendariske Steven Klein.

I kampagnen ses den unge model Gigi Hadid i selskab med de to mere garvede modeller Natasha Poly og Raquel Zimmerman, alt imens de er omringet af sne og smukke mænd.

Psst ... Har du set, at Gigi Hadid er blevet designer? Læs mere om Gigi Hadids design her

Marc Jacobs
3 / 19

Marc Jacobs

Marc Jacobs SS16-kampagnen er ifølge designeren selv, en hyldest til det Amerika han kender og elsker.

Marc Jacobs har før været kendt for at lave kontroversielle kampagner, men i denne kampagne har designeren valgt at benytte personer, som han personligt finder inspirerende.

Derfor er Lana Wachowski, der har instrueret The Matrix og som før var kendt som Larry Wachowski, og skuespiller Sandra Bernhard blevet valgt som frontfigurer for denne kampagne.

Stylingen er udført af den legendariske stylist Katie Grand, fotograferet af David Sims og Marc Jacobs lækkede selv de første kampagnebilleder via sin Instagram-profil.

Tommy Hilfiger
4 / 19

Tommy Hilfiger

Drøm dig væk fra kolde Danmark med Tommy Hilfigers eksotiske SS16-kampagne, Wish You Were Here, som portrætterer følelsen af ferie og afslappet ø-stemning.

Her på Costume.dk får vi virkelig lyst til at hoppe i bølgen blå – helst med Tommy Hilfigers lækre badetøj på – og gerne i selskab med modellen Behati Prinsloo og hendes bande af smukke skibruddne, som indtager øen Mystique med højt humør.

Kampagnebillederne er fotograferet af Craig McDean, og Karl Templer har stylet det afslappede, men sporty tøj, som virkelig kommer til sin ret på disse smukke billeder.

Givenchy
5 / 19

Givenchy

I alt har Riccardo Tisci og fotograferne Mert Alas og Marcus Piggot samlet 27 modeller til dette kampagneshoot – inklusiv muserne Lara Stone, Joan Smalls og Mariacarla Boscono.

Ligesom Givenchys SS16-show er også denne kampagne en hyldest og et kærlighedsbrev til New York.

Kampagnen blev fotograferet på Manhattan og udover kampagnebilleder, er der også lavet en kampagnefilm, hvor alle modeller og musiker Anohni (tidligere kendt som Anthony and the Johnson) også medvirker.

Du kan se den flotte kampagnefilm her.

Prada
6 / 19

Prada

I Pradas seneste kampagne finder du både supermodellerne Sasha Pivovarova og Natalia Vodianova, men også den helt unge model og Miuccia Pradas nyeste muse, Yasmin Wijnaldum.

Yasmin Wijnaldum er en 17-årig model fra Holland, som vi nok skal se meget mere til efter denne kampagne, som er fotograferet af Steven Meisel.

Dolce & Gabbana
7 / 19

Dolce & Gabbana

Denne kampagne går under navnet #Italiaislove, og det er lige præcis den følelese man får, når man ser billederne, som er taget af den ene halvdel af designerduoen, Domenico Dolce.

Ligesom det sås under Dolce & Gabbanas SS16-show, tager modellerne masser af selfies i denne kampagne, men der er også plads til både nonner, dansende damer og pasta i massevis.

Psst ... Dolce & Gabbana har måske taget det første spadestik i forsøget på at skabe mere diversitet i modebranchen. Se deres helt nye kollektion af hijabs og abayas her

Gucci
8 / 19

Gucci

Igen har Guccis nye kreative direktør, Alessandro Michele, vist sin excentriske genialitet, først lavede han sæssonens it-sko, og nu står han bag denne smukke kampagne.

Både tøj og omgivelser er præget af en stærk 70'er vibe, og den unge model Peyton Knight er perfekt castet med sin meget ikoniske halvfjerdserfrisure. Kampagnen blev til i Berlin, og er fotograferet af Glen Luchford.

Udover Peyton Knight medvirker også modellerne Polina Oganicheva og Elizabeth Moore – og nå ja, en smuk påfugl.

Louboutin
9 / 19

Louboutin

If Looks Could Kill er nok en af de mest spændende kampagner i år.

Hele kampagnen er bundet op på historien om pigen Amazoula, som er blevet dræbt på sit hotelværelse, alt imens hun var iført et par elegante Louboutins, selvfølgelig.

Den unge rengøringsdame, Dolly, som selv er iført pink Louboutins, finder den myrdede kvinde, og herfra udvikler historien sig.

Her er både mord, spænding og skønne stiletter, og du kan se hele filmen Who Killed Amazoula her.

Mos Mosh
10 / 19

Mos Mosh

Mos Mosh har fået Danmarks sødeste par, Mathilde Gøhler og Remee, til at være kampagnemodeller for den seneste kollektion.

Matilde Gøhler har før været kampagnemodel for Mos Mosh, men denne gang har hun Remee ved sin side, fordi billederne ifølge Mos Mosh skulle give et autentisk indblik i modellens liv – og hvad er mere autentisk end ægte kærlighed?

Burberry
11 / 19

Burberry

Burberry har i den seneste kampagne udelukkende brugt de nyeste it-modeller, som blandt andet tæller de to søstre, Ruth og May Bell, der ses på billedet her.

Læs meget mere om de nye it-modeller, og se alle billeder fra Burberrys SS16 kampagne her.

By Malene Birger
12 / 19

By Malene Birger

By Malene Birger har skabt en meget smuk forårskampagne med stærke billeder taget på Ordrupgaard Museum.

Selve kollektionen er stærkt inspireret af 70'erne, og derfor danner museets smukke skulpturer den perfekte ramme om kampagnemodellen, Antonina Petkovic, som selv er kendt for sin karakteristiske 70'er-frisure.

Danske Hasse Nielsen er fotografen bag de smukke billeder, der på bedste vis fremhæver By Malene Birgers elegante design.

Boss
13 / 19

Boss

Endnu en gang står det anerkendte par, fotograferne Inez van Lamsveerde og Vinoodh Matadin, bag skydningen af Boss' seneste kampagne med smukke Anna Ewers som kampagnemodel.

Anna Ewers blev i øvrigt kåret som årets model i 2015, selvom mange var uenige med denne kåring. Se her, hvem folk istedet mente, skulle have løbet med titlen som årets model.

Louis Vuitton
14 / 19

Louis Vuitton

I Louis Vuittons kampagne, Series 4, har man hentet hjælp fra både stjernefotografen Juergen Teller og den japanske videospilkunstner, Tetsuya Nomura, som har skabt kampagnens model, fantasyheltinden Lightning.

Forleden kunne Louis Vuittons kreative direktør, Nicolas Ghesquiére, ligeledes afsløre, at Will Smiths søn, Jaden Smith, også er ny kampagnemodel for womenswear i Series 4.

Se billederne, og læs meget mere om kampagneskydningen med Jaden Smith her.

Psst ... Kender du Louis Vuittons lange historie i mode. Se denne smukke video, og bliv opdateret på modehusets fascinerende historie på mindre end to minutter

Chanel
15 / 19

Chanel

I går kunne Chanel også løfte sløret for de første billeder fra deres SS16-kampagne. Billederne er taget af Karl Lagerfeld selv, og kampagnemodellerne er denne gang Lineisy Montero og Mica Arganaraz.

Alle billeder er taget i Brooklyn, New York, og omgivelserne giver et råt modspil til kollektionens smukke farver.

Isabel Marant
16 / 19

Isabel Marant

Isabel Marants kampagne er ligeledes skudt af parret Inez van Lamsveerde og Vinoodh Matadin, og har den smukke og erfarne Raquel Zimmerman som kampagnemodel.

Psst ... Husker du Isabel Marants samarbejde med H&M? Se den og de mange andre hypede designsamarbejder her

Saint Laurent
17 / 19

Saint Laurent

Når du ser SS16-kampagnen fra Saint Laurent, er du ikke i tvivl – Hedi Slimane vil have dig til at gå med tiara.

Kampagnemodellerne er denne gang Signe Lund og Steffi Soede, og Hedi Slimane har selv taget billederne.

Agent Provocateur
18 / 19

Agent Provocateur

Endnu en gang har Agent Provocateur lavet en hot kampagne, og denne gang med smukke Bar Refaeli i front.

Diesel
19 / 19

Diesel

Diesel er med den seneste SS16-kampagne virkelig trådt ind i den digitale tidsalder.

Diesel bruger både et selvopfundet emoji-alfabet, og vil have kampagnen kørende på de mest besøgte hjemmesider – nemlig pornohjemmesider.

Dette gøres, fordi Diesel ønsker at sætte lys på vores alle sammens online adfærd.

Fotograferne bag kampagnen, som består af både billeder og video, er Santiago og Mauricio, og i kampagnen medvirker blandt andre sanger Joe Jonas og modellen Sara Cummings.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev