Maurizio Gucci med sin daværende kone, Patrizia Reggiani, som senere fik ham myrdet i Milano og var kendt for at sige: "Jeg vil hellere græde i en Rolls-Royce end le på en cykel."

Glæd dig til ny film om mordet på Gucci-arving

Er du til mode, intriger og mord, så glæd dig til Ridley Scotts film om Maurizio Gucci, der blev slået ihjel af sin ekskone

Intriger, mord og mode er tre nøgleord i historien om Gucci i 1980'erne. Og nu bliver hele den dramatiske historie til en film, for instruktør Ridley Scott (du kender ham fra film som G.I. Jane og In Her Shoes) har netop bekræftet, at en film om Gucci bliver hans næste projekt.
På Costume-redaktionen glæder vi os allerede, for historien om Gucci er en af modehistoriens mest drabelige. 27. marts 1995 blev den 46-årige Gucci-arving Maurizio Gucci dræbt af fire skud. Politiet var ikke i tvivl om, at det var et lejemord. Maurizio Gucci havde mange fjender, ikke mindst i sin egen familie. I 1983 fik han fuld kontrol med familiefirmaet Gucci efter at have arvet sin fars halvdel og købt sin fætter ud. Men i løbet af få år bragte han Gucci, som havde været i familiens eje siden 1921, på økonomisk glatis, fordi han brugte firmaets konti til sit enorme privatforbrug med luksuslejligheder i Milano og Schweiz, en Ferrari Testarossa og en 208-fod lang lystyacht.
Men der var en person, som hadede Maurizio Gucci mere end alle andre: hans ekskone, Patrizia Reggiani. De var gift fra 1972 til 1984 og fik sammen døtrene Alessandra og Allegra. Patrizia Reggiani var besat af penge og luksus og blev af mange beskrevet som en regulær golddigger, der kun havde giftet sig med Maurizio Gucci på grund af hans status. Men da hun også ville have indflydelse i Gucci, blev hendes styrende opførsel for meget for ham, og de blev skilt. Hun fik et årligt hustrubidrag på cirka syv millioner kroner og et par luksuslejligheder til sig selv og døtrene, men var utilfreds og kaldte det i retten ikke mere end "en skål linser".
På grund af sin store personlige gæld blev Maurizio Gucci i 1993 tvunget til at sælge sin andel af Gucci til en privat investeringsfond. Med sig fik han 120 millioner dollars - og et ja, da han friede til sin kæreste siden 1990, Paola Franchi. Pludselig så Patrizia Reggiani Gucci-formuen forsvinde ud af sin rækkevidde for evigt, og hun besluttede at gøre det af med sin eksmand, inden han blev gift igen.
Maurizio Gucci blev myrdet i 1995, men først i 1997 fik det italienske politi et tip om, at det var hans ekskone, som stod bag. Patrizia benægtede fra starten alle anklager, men indicierne var stærke. På Maurizios dødsdag havde hun kun skrevet ét ord i sin dagbog: Paradis. Og sammen med en bankoverførsel på omkring to millioner kroner til en medanklaget var det med til at fælde hende.
I 1998 blev 50-årige Patrizia og fire medhjælpere dømt for mordet på Maurizio Gucci. Patrizia Reggiani fik den længste straf, 29 års fængsel, men fik i 2004 reduceret straffen til 26 år på grund af sygdom. Dommen blev fejret med sølvhåndjern i Guccis butiksvinduer verden over.
Ridley Scott, der skal instruere filmen, har udtalt, at hvis alt går som planlagt, kommer filmen i biografen i starten af 2011. Der har været rygter om, at Angelina Jolie skal spille Patrizia Reggiani, mens Leonardo DiCaprio skal spille Maurizio Gucci, men Ridley Scott siger, at det er for tidligt at bekræfte endnu.
I den lange ventetid kan du heldigvis glæde dig til film om et andet af verdens største modehuse - nemlig Chanel. Filmen Coco før Chanel med den yndige Audrey Tautou i hovedrollen har premiere 11. december, mens Coco Chanel & Igor Stravinsky med blandt andre danske Mads Mikkelsen på rollelisten har premiere 5. februar 2010.