Gør en forskel: Donér dine gamle briller til Tanzania

Find de aflagte briller frem fra rodeskuffen, og fri Tanzanias fattigste indbyggere fra et liv i blinde. Læs, hvor let du kan hjælpe, her

Giv syn til Tanzania

De fleste af os har et par liggende derhjemme. Briller, der ikke fejler noget, men som ikke lige overlevede sidste skift i moden. Nu er det tid til, at de får nyt liv – i Tanzania.

Optikerkæden Louis Nielsen står endnu engang bag kampagnen Giv Syn Til Tanzania, der de sidste seks år har sendt optikere til Tanzania, for at dele danskernes aflagte briller ud til landets fattigste indbyggere.

Mere end 30.000 briller er blevet delt ud, men der går stadig mange mennesker rundt i Tanzania, som skal klare hverdagen uden at kunne se ordentligt.

Du kan hjælpe projektet på flere måder.

Donér briller

Tag et kig i gemmerne, og find dine gamle briller og solbriller frem. Ved at donere dem i din nærmeste Louis Nielsen-butik får de nyt liv, og kan gøre en synlig forskel. Louis Nielsen reparerer dem og sender dem til Tanzania, hvor de bliver givet til en, der har samme synsprofil som dig. Hvis du har lyst, kan du få et billede retur af modtageren, når de aflagte briller har fået en ny næse at sidde på.

#givsyntiltanzania

Find dit yndlingstørklæde frem, og dæk dine øjne med det i sympati med dem, der praktisk talt går blinde gennem tilværelsen. Tag et billede af dig selv, og læg det på Instagram med #givsyntiltanzania.

For at sprede ordet om den gode sag, giver Louis Nielsen 10 kroner per billede, der bliver uploadet.

Pengene går til projektarbejdet samt til uddannelse af unge talenter, der ønsker at blive optikere og øjenlæger. På den måde håber Louis Nielsen, at endnu flere får adgang til øjenundersøgelser og briller.

Bliv ambassadør

Vil du med til Tanzania og gøre en synlig forskel? Så meld dig til jagten på årets ambassadør – præmien er en tur til Tanzania, hvor du deler briller ud sammen med Louis Nielsens optikerteam.

Flere danske modeprofiler har allerede valgt at støtte projektet ved at være ambassadører, heriblandt stylist Stephanie Gundelach og direktør for Danish Fashion Institute, Eva Kruse. De vil være til stede, når årets ambassadør kåres ved et stort gallashow på Hotel D’Angleterre d. 16. august.

Du kan læse meget mere om kampagnen på Givsyntiltanzania.dk.