Guccis kreative direktør stopper

Frida Giannini siger farvel og tak til det store modehus - og tager sin samlever og CEO for Gucci med sig

Frida Giannini har arbejdet for Gucci i mere end 12 år, men forlader nu jobbet som kreativ direktør. Hendes Gucci-eventur startede for alvor i 2004, hvor den succesfulde Tom Ford forlod skuden og Frida fik ansvaret for accessories. Blot to år senere indtog hun stolen som kreativ direktør for hele Gucci-brandet og har siddet der lige siden.

Frida Giannini er bestemt en af de kreative direktører i branchen, som man skal kende. Den stilsikre designer har altid trukket på Guccis arv og historie i sit design, og det bliver derfor spændende at se, hvad en ny kreativ direktør vil betyde for brandet. Fridas afløser er endnu ikke fundet.

Frida Giannini er dog ikke den eneste, der forlader brandet netop nu. Hendes partner og samlever, CEO Patrizio de Marco, har også valgt at træde tilbage netop nu til fordel for et job som CEO hos franske Kering, der ejer Gucci, Balenciaga, Alexander Wang med flere. De to har en datter sammen og mødte endda hinanden til at strategimøde hos Gucci. Nu forlader de modegiganten sammen.

Patrizio stopper til januar, hvorimod Frida bliver til februar og først stopper efter at have fremvist Guccis AW15-kollektion til modeugen i Milano.