Guccis største fashion-moments

Glamour, intriger, skandaler og ikke mindst enorm succes. Se Guccis største fashion-moments gennem tiden

1 / 16

Guccis historie er fyldt med glamourøse øjeblikke, gyldne højdepunkter og intriger.

Vi har fundet 15 af de største fashion-moments siden modehuset grundalgde sin første butik i Firenze i 1921.

2 / 16

Guccis ornamenterede loafers stammer fra brandets første, spæde begyndelse i 1920'erne og 1930'erne, og de ikoniske sko er siden blev produceret og solgt til både mænd og kvinder i alverdens varianter.

Her er det silikonet Alexa Chung i en opdateret udgave med hæl.

Guccis loafer er i øvrigt den eneste sko, der er repræsenteret på Museum Of Modern Art i New York.

3 / 16

Sophia Loren var en af Guccis første celebre fans, og den stilfulde skuespillerinde luftede ofte sin Bamboo Bag i 1950'erne og 1960'erne, hvilket ikke ligefrem gjorde tasken mindre eftertragtet.

4 / 16

Den berømte Bamboo fås i dag i en nyfortolket version med navnet New Bamboo til den nette sum af knap 30.000 kroner hos Gucci.com.

5 / 16

Guccis legendariske monogram blev første gang lanceret i 1960. Siden er printet set på alt fra tasker og punge til sengetøj og her som iPhone-etui. Pris: ca. 970 kr. hos Net-a-porter.com.

6 / 16

Et af Guccis helt store højdepunkter var i 1961 med The Jackie Bag. Naturligvis inspireret af præsidentfruen og stilikonet Jackie Kennedy.

Efterfølgende blev Jackie Kennedy en trofast pioner for Guccis tasker, som hun ofte havde over armen til officielle begivenheder - som her i 1970 - til stor begejstring for Gucci, der formenligt ikke kunne have fået en bedre eksponering på det tidspunkt.

7 / 16

Som mange andre Gucci-tasker er også The Jackie Bag blevet opdateret til en moderne version.

New Jackie Bag til ca. 12.800 kr. hos Gucci.com.

8 / 16

Gucci havde sin storhedstid i 1970'erne, hvor brandet nød godt af den glamourøse jetset-livsstil, som blandt andet blev dyrket på natklubben Studio 54 i New York. En af de mange fans var Mick Jaggers kone Bianco Jagger - her på plads på første række til et Gucci-show i 1977.

9 / 16

Efter et kontroversielt årti i 1980'erne, hvor Guccis nye arvtager Maurozio Gucci var tæt på at køre mærket i sænk, så det igen lyst ud for det italienske brand i 1990.

Her indtog designeren Tom Ford nemlig stolen som kreativ chef hos Gucci. Det var starten på endnu et gyldent kapitel, hvor Tom Ford kreerede den ene sexede og glamourøse kollektion efter den anden.

Tom Ford klædte også mange af tidens største stilikoner og skuespillerinder på i Gucci. Blandt andre Sarah Jessica Parker i 2003.

10 / 16

Bamboo-tasken var slet ikke et overstået kapitel i Gucci-historien. Den fik igen status som it-taske, efter prinsesse Diana blev set med det til et officielt besøg i 1991.

11 / 16

1995 var et skæbneår for Gucci. Den sidst overlevende i den legendariske Gucci-familie, Maurozio Gucci, blev dræbt, og hans ekskone, Patrizia Reggiani, blev anklaget for at stå bag.

Derfor var det formentligt også meget kærkomment, da Madonna mødte op til MTV Music Award samme år iført Gucci fra top til tå og skabte noget positiv presseomtale. Og ved spørgsmålet om, hvad hun havde på blot sagde: "Gucci, Gucci, Gucci."

12 / 16

Tom Ford kan tage æren for en stor del af Guccis succes op i gennem 1990'erne og i begyndelsen af det nye årtusinde. Men Ford var også kontroversiel og slet ikke bange for at provokere med Guccis ofte vovede kampagner.

I 2003 skabte han stor forargelse med denne berømte og berygtede kapagne, hvor modellen Carmen Kass hiver trussekanten ned og fremviser et intimbarberet G for Gucci.

Kampagnen var tæt på at blive forbudt af britiske forbrugerorganiosationer. Ifølge Tom Ford selv var den blot ment som en ironisk kommentar til en logo-domineret tid.

13 / 16

Efter Tom Fords exit i 2004 var der igen bekymring om Guccis fremtid. Heldigvis fik brandet en ny, stilsikker kvinde som kreativ direktør, nemlig Frida Giannini, som stadig sidder i chefstolen i dag.

14 / 16

Gucci har flere gange været involveret i velgørenhedsprojekter. I 2008 samarbejdede Gucci med den trofaste fan Madonna og Unicef om at rejse penge til det fattige afrikanske land Malawi. I øvrigt samme land som Madonna har adobteret to børn fra i hhv. 2006 og 2009.

15 / 16

I 2011 skabte Gucci stor opmærksomhed med sin forår/sommer-kollektion. Den sexede kollektion i satin, glitter og block-colours blev blandt andet set på kendisser som Jennifer Lopez og Olivia Palermo og gengivet i modemagasiner verden over. Blandt andet var et af kollektionens look på forsiden af fransk Vogue på modellen Lara Stone.

16 / 16

En af Guccis nyeste kampagner er for duften Flora med den platinblonde mode Abbey Lee Kershaw i front. Kampagnen er fra 2012 i forbindelse med relanceringen af den klassiske Gucci Flora-duft.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev