H&M lancerer ny bæredygtig denimkollektion

En af vores yndlings-highstreetkæder, H&M, lancerer ny kollektion med mere bæredygtige denimstyles lavet af genbrugt bomuld – se dem her

Til september lancerer H&M en ny kollektion, ‘Denim Re-born’, med mere bæredygtige denimstyles. Kollektionen er lavet af genbrugt bomuld fra tekstiler, der er indsamlet via Garment Collecting-initiativet i H&M’s butikker.

Disse styles til mænd, kvinder og børn, er det seneste skridt imod H&M’s vision om at skabe et lukket kredsløb for tekstilfibre. Kollektionen vil blive solgt i alle H&M-butikker verden over samt online på hm.com.

“At skabe et lukket kredsløb for tekstiler, hvor brugt tøj kan blive genanvendt til nye tekstiler, vil ikke kun minimere mængden af tekstiler, der ender som affald, det vil også reducere forbruget af nye, naturlige ressourcer markant,” siger Karl-Johan Persson, administrerende direktør i H&M.

Denim Re-born-kollektionen, der er lavet af genbrugt og økologisk bomuld, inkluderer på kvindesiden tre par jeans, en denim jakke, flared dungarees og et denim jumpsuit.

Som en del af H&M’s Garment Collecting-initiativ har kunder siden 2013 kunnet aflevere brugt tøj fra alle brands og i hvilken som helst stand i H&M’s butikker. Indtil videre er der indsamlet mere end 14.000 ton tøj globalt.

På nuværende tidspunkt formår H&M at lave varer, der består af 20% genbrugte fibre. Der investeres i ny teknologi, der skal øge mængden af genbrugte fibre i hver enkelt vare uden at slække på kvaliteten. I 2015 har H&M et mål om at øge antallet af varer lavet med minimum 20% genbrugte fibre med 300% sammenlignet med 2014.