H&M Met Gala 2018 kollektion
© H&M

H&M skaber rød løber-kollektion med gallakjoler

I anledning af modeverdenens største aften, Met Gala, har H&M skabt en ekstra festlig kollektion med overdådige rober

I aftes løb årets største modefest, Met Gala, af stablen, og her bar gæsterne Lili Reinhart, Olivia Munn, Alek Wek, Kiersey Clemons og Jasmine Sanders specialdesignede look fra H&M.

For at fejre Met Gala yderligere er H&M klar med det nye tiltag The Gala Collection – en kollektion, der udelukkende består af rød løber-værdige gallakjoler.

Vi har taget en snak med Ann-Sofie Johansson, H&M’s Creative Advisor, om gæsternes smukke H&M-look og den nye The Gala Collection.

Alek Wek gør sig klar til Met Gala 2018.

Alek Wek gør sig klar til Met Gala 2018.

© H&M

Hvordan var det at designe look til Met Gala 2018?
“Det var en stor ære at designe de her look til Met Gala. Det er modeverdenens største aften, og den røde løber er en af de mest kendte i verden. Hos H&M bruger vi flere måneder på at forberede hvert look, som hver især er specialfremstillede og designet til de individuelle gæster. Det er hårdt arbejde, men også meget givende, når vi ser resultatet.”

Hvordan blev du inspireret af udstillingens tema?
“Efter sidste års avantgarde-tema, som var Comme des Garçons, har det været fantastisk at arbejde ud fra den sindsro og elegance, der er en del af dette års Heavenly Bodies-udstilling. Vi arbejdede meget med drapering, og hvordan stof kan blive brugt til at skabe en silhuet. Det var også vigtigt, at hvert look føltes moderne, friskt og ubesværet, hvilket er nogle af H&M’s kendetegn.”

Olivia Munn i H&M-kjole før Met Gala 2018.

Olivia Munn i en ringbrynje-inspireret kreation.

© H&M

Fortæl nærmere om nogle af de individuelle look – lad os starte med Olivia Munn.
“Det er en meget vovet ringbrynje-kjole uden ærmer, der følger kroppen som flydende guld. Den gyldne brynje havde et langt og smalt snit med en dyb udskæring og åben side, der blev holdt sammen af kæder af gyldne ringe, som gav kig til huden.”

Og Jasmine Sanders kjole?
“Den her kjole har de smukkeste draperinger. Vi draperede kjolens overstykke omkring bare skuldre, som blev holdt sammen af en elegant, figursyet talje. Underdelen havde en dramatisk silhuet med masser af fylde samt en høj slids, der viste Jasmines ben for at fremhæve lookets moderne lethed. Det ser ubesværet ud, men kræver en masse arbejde for at holde kjolens look moderne, let og friskt.”

Hvad med Alek Weks look?
Jeg elsker detaljerne i Aleks kjole. Vi var inspireret af mosaikker, og skabte en kjole med et langt slæb i nuancer af sølv og juvelfarver, som var sammensat af et mønster af perler og pailletter. Det mosaiklignende mønster gik igen på kjolens off shoulder-overdel, som stod i kontrast til taljen og underdelen i dybrød, dobbeltlagt silke med guldfarvet for og høj slids fortil.

H&M skabte en smuk perlebesat kjole til Kiersey Clemons.

© H&M

Og Kiersey Clemons kjole?
“Kierseys kjole er en statement-kjole, der både er elegant og nonchalant. Vi designede en overdådig perlebesat kjole, der fremstod som et net af guld og perler. Det diamantformede, broderede net sad tæt til kroppen med en dyb udskæring foran, der ledte ned mod en vid, men lige underdel, der blev holdt let i facon af den blødeste krinoline, og med det udsmykkede net uden på et lag af transparent organza.”

Vil disse look være tilgængelige for offentligheden? “Disse look er specialdesignede i anledning af Met Gala til den særlige aften. Men da vi hos H&M elsker den røde, har vi i år skabt en helt speciel capsule-kollektion, med et udvalg af smukke kjoler, som vi kalder The Gala Collection. Kollektionen er tilgængelig fra i dag, 8. Maj.”

H&M Met Gala 2018

Jasmine Sanders og Ann-Sofie Johansson, H&M’s Creative Advisor.

© H&M

Hvordan vil du beskrive The Gala Collection?
“The Gala Collection består af fire look, som hver er sin egen fortolkning af en rød løber-kjole. Der er en vovet kjole, der er håndbroderet med kæder af gyldne rhinsten, hvor flere af kæderne hænger løst i kanten for at skabe bevægelse. Vi har også skabt en kort kjole af sølvkæder, der er draperet i den ene side, og en overjordisk gulvlang kjole, der er besat med sølvblå pailletter. Der er også en sort pailletkjole i net, der kan bæres over din egen kjole eller over en T-shirt og bukser.”

Hvordan ville du style The Gala Collection?
“Når du klæder dig på til et arrangement, vil du gerne lave et stærkt, ubesværet statement. De første tre kjoler er virkelig noget for sig selv og behøver derfor kun at styles med nogle enkle accessories og de sko, du føler dig bedst tilpas i. Hvis det er en kølig aften, elsker jeg looket af en blazer over skuldrene på en rød løber-kjole. Den sorte pailletkjole er virkelig god, fordi den tilføjer glamour til alt, hvad du har på. Men uanset hvad du har på, handler det altid for os om, at du skal style tøjet på din egen måde, og finde din egen personlige stil.”

The Gala Collection forhandles på Hm.com.