Har du styr på modens rokader?

Hvem går af som chefdesigner og hvem overtager posten? Vi giver dig en oversigt over branchens rygter, og gør dig (måske) lidt klogere

I modens verden sker der mange rokeringer og for os andre almindelige dødelige kan det være svært at holde styr på, hvilken designer der nu arbejder for hvem, og hvorfor?

Moderokaden

Når først en designer går af eller bliver fyret, vil en anden designer overtage dennes plads, og dermed vil der opstå endnu et hul i rokaden, som nu skal udfyldes.

Denne gang startede designeren Alexander Wang moderokaden, ved ikke at forny sin kontrakt med det franske modehus Balenciaga.

Ligeledes står både Dior og Lanvin uden en chefdesigner, og rygterne siger, at Hedi Slimane måske vil forlade Saint Laurent, ligesom rygterne også svirer om Phoebe Philos mulige afsked fra Céline.

Som du nok kan læse, er rygterne mange og forvirringen total. Derfor har vi her på Costume.dk samlet en oversigt over de mange rygter, så du kan gå den kommende modeuge i møde en del mere opdateret.

Psst ... Se alle de store modehuses SS16-kampagner lige her

Dior

Alexander McQeens kreative dirøktør, Sara Burton, rygtes nu, at være kvinden, som vil sætte sig i chefstillingen hos Dior, der står tom efter Raf Simons afsked.

Også Alber Elbaz navn er før kommet på tale til denne stilling, men ifølge Fashionweekdaily.com er Sarah Burton nu i snak med Dior.

Rygtebanken har også før peget på både Olivier Rousteing, Riccardo Tisci eller Joseph Altuzarra som mulige aftagere for Raf Simons.

Saint Laurent

Som sagt rygtes det også, at Hedi Slimane er på vej væk fra Saint Laurent, hvilket nu afføder rygter om hans mulige afløser.

Hedi Slimane, som ellers lige har fået os alle sammen overbevist om, at tiareren virkelig er forårets vigtsigste accessory, er måske på vej væk, og ifølge Fashionista.com kunne en mulig afløser være Verus kreative direktør, Anthony Vaccarello.

Lanvin

Alber Elbaz afsked fra Lanvin var ganske dramatisk330 af Lanvins ansatte forsøgte at protestere imod denne beslutning, med det endte alligevel med, at Alber Elbaz gik (eller blev skubbet ud).

Dette efterlader nu en tom plads i Lanvin-empireret, men Ifølge Fashionweekdaily.com rygtes det, at grundlæggeren af Erdem, Erdem Moralioglu, nu skulle være i snak med Lanvin.

Céline

Mange fashionistaer vil nok fælde en tåre, hvis rygterne om, at Phoebe Philo vil forlade rollen som kreativ direktør for Céline, virkelig er sande.

En af grundene til, at Phoebe Philo måske vil forlade Céline, skulle ifølge Fashionista.com være designerens trang til at bruge mere tid i naturen.

Om rygterne er sande, og hvem der i så fald skal overtage Phoebe Philos plads, vides endnu ikke.

Efter genenmgangen af modens rygtebank, står det klart, at vi ikke blev meget klogere på modens uransalige fremtid, men vi fik da styr på rygterne. Og mon ikke, at nogle skulle vise sig at indeholde lidt mere end et gran af sandhed?

MERE FRA COSTUME