Højdepunkter fra modeugen i New York

Kom med Costumes chefredaktør, Rikke Agnete Dam, til modeuge i New York

1 / 29

Følg highlights fra shows, se streetstyle, og få et preview på forårets tendenser og bedste looks.

2 / 29

LØRDAG 10. SEPTEMBER

Det er altid en stor fornøjelse at komme frem til hotellet efter 12 timers transport-tid og få en stak invitationer. Halvanden times venten i kø i lufthavnen Newark for at komme ind i New York er med ét glemt.

3 / 29

Lørdag morgen. Første show er Lacoste, hvor den nye chefdesigner, portugisiske Felipe Oliveira Baptista, viser sin første kollektion for det sporty mærke. Og det slipper han godt fra. Baptista har tilført Lacoste en mere chik og sexy stil, end Lacoste hidtil har stået for, men stadig på en frisk og preppy måde og med masser af brug af sporty elementer som for ekempel brede, farvede striber.

4 / 29

Kollektionen bød blandt andet på virkelig velsiddende vide marineblå bukser og korte tunikaer i tyk jersey og var holdt i farverne blå, støvet grøn, hvid og rød - blandt andet var en lang grøn aftenkjole super klædelig.

5 / 29

Gave fra Lacoste inden showet - en mini-clutch.

6 / 29

Et show starter aldrig til tiden. Og det giver tid til peoplewatching. Her super fin buksedragt tilsat flade sandaler frontrow...

7 / 29

...og leopard-stiletter.

8 / 29

Apropos sko: Skoene hos Lacoste var virkelig et godt indslag - det var super fine sandaler med chunky hæle i mange forskellige farve-sammensætninger, der giver lyst til brune ben og lyse sommeraftener.

9 / 29

Ladylike stil med YSL-smykker og hat.

10 / 29

Proenza Schouler-taske og hvid skjorte for et underspillet, fashionabelt look.

11 / 29

Helmut Lang-seater holder styr på gæstelisten inden Helmut Lang-showet.

12 / 29

Kollektionen hos Helmut Lang var holdt i sort og hvid. En sikker kollektion fra det amerikanske mærke, der rider på bølgen af rå minimalisme. Masser af smalle blazere, draperinger og asymmetriske kjoler.

13 / 29

Eneste farve, der brød det sort-hvide look: Lysende gul.

14 / 29

Chanel-tasken, der de sidste sæsoner har været på alles arme, er der stadig. Men har nu fået kraftig konkurrence af Céline, Mulberry og Proenza Schouler.

15 / 29

Céline-taske i brun ruskind og blå skoletter hos Helmut Lang.

16 / 29

To gæster i Helmut Lang.

17 / 29

The little white dress.

18 / 29

Dagens shopping: Blue Boy. Jeg troede egentlig, jeg ville springe den blå negle-tendens over, da jeg synes, at rødlige nuancer klæder hånden bedre. Men så kom Chanels limited edition-serie med tre blå neglelak. Og så røg dét princip.

19 / 29

Drinks på tagterrassen på Hotel 60 Thompson.

SØNDAG 11. SEPTEMBER
20 / 29

SØNDAG 11. SEPTEMBER

Hos Diane von Furstenberg var kollektionen lys og holdt i helt klare farver som gul, blå og rød. Optimisme var da også designerens tema for kollektionen på denne dag, den 11.september, hvor New York mindedes ofrene for terrorangrebet i 2001, og Diane von Furstenberg delte små amerikanske flag ud til gæsterne, da hun kom på podiet efter showet.

21 / 29

Hos Y3 var kollektionen holdt sort i sort med masser af asymmetri, posede bukser og tilsat mærkets karakteristiske sporty sneakers - og farvesplash af støvet olivengrøn, rød og en douce mellemblå nuance. Modellerne havde et af modeugens indtil nu smukkeste beautylooks: Helt spejlblanke røde læber. Virkelig smukt. Og forfriskende efter et par sæsoner med fokus på matte læber.

22 / 29

Peaches Geldof frontrow hos Y3.

23 / 29

Pink suit hos Y3.

24 / 29

Hos Victoria Beckham var der masser af hendes karakteristiske sexede figursyede kjoler. Men denne gang havde kollektionen et nyt element, nemlig sporty detaljer i form af jakker i tyndt nylon med lynlåse og brede elastikstroppe på kjoler. I det hele taget går kollektionen et skridt videre fra kun at bestå af de elegante timeglas-kjoler til også at byde på volumen og print. Og man tror ikke sine egne øjne, men også et par flade sandaler sås på podiet. Hvilket jo er fint i tråd med, at den tidligere popprinsesse nu selv er hoppet ned fra stiletterne for en stund efter fødslen af sit fjerde barn.

25 / 29

Legende ladylike kollektion fra Derek Lam. Vinterens pencilskirt og prikker fortsætter ind i foråret hos Lam, der byder på en smal silhuet med cigaretbukser, bælte i taljen og pastelfarver som rosa, lavendel, en klar orange og en del hvidt. Nederdele og kjoler gik til knæene eller derunder, og brunt og sort læder tilførte pasteluniverset lidt råhed.

26 / 29

Tommy Hilfiger viste sin super farverige kollektion med et ikke helt så preppy twist som ellers. Hans brug af klare farver såsom rød, lilla og sennepsgul var der stadig, men med sexede, korte kjoler i enkel 1960'er-stil og masser af tern...

27 / 29

....og ikke mindst feminine suits med nederdel og jakke - blandt andet lædersuits i bordeaux og en lys, lidt grønlig brun nuance.

28 / 29

Hej Tommy. Hilfiger på podiet efter showet.

29 / 29

Diesel inviterede på middag på Gemma på Bowery Hotel - en virkelig hyggelig restaurant med nok en af de bedste chokoladekager, der er set på denne jord. Rygende varm, helt blød, i en lille skål, og med vanille-is på toppen. Så er anbefalingen givet videre.

Kan du heller ikke få nok af modeugen i New York? Så klik forbi Costume.dk igen på onsdag, hvor du får endnu en opdatering fra The Big Apple.