Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Til Golden Globe 2009 havde Renée Zellweger en kjole fra Carolina Herrera på.

Interview med Renée Zellweger: I Hollywood lærer man at gå i høje hæle

Du kender hende fra "Jerry Maguire" og "Bridget Jones' Diary". Nu er den 40-årige skuespillerinde aktuel i danske Jonas Elmers "New in Town"

Renée Zellweger er ikke genert. Det viste hun under optagelserne til filmen Appaloosa, hvor hun skulle blotte sig for blandt andet Viggo Mortensen.
“Jeg var lidt nervøs over de scener, men blev overbevist om, at de blev filmet meget langt fra, så jeg tog den i stiv arm,” erindrer hun.
Hun er dog påklædt til lejligheden, hvor vi mødes for at snakke om hendes seneste film med en anden dansker: nemlig instruktøren Jonas Elmer. Filmen, som har dvd-premiere 20. oktober, hedder New In Town, blev optaget i Miami og Minnesota i USA og har altså Renée Zellweger i hovedrollen.
Renée Zellweger er ikke typen, der dresser sig op for pressen, selvom hun synes, at hendes sorte sweatshirt med v-udskæring og hendes favoritjeans fra Rock & Republic er en smule pyntet. Hun er ret vild med de små detaljer på jeanslommerne, fordi de minder hende om hendes folkeskoletid, og til daglig render hun helst rundt i afslappet joggingtøj med pjusket hår, siger hun.
Et par dage efter vores møde viser Renée Zellweger sig fra sin glamourøse side på den røde løber til Gloden Globe-festlighederne. Her er hun trukket i et andet af sine favoritmærker: Carolina Herrera og et par Christian Louboutin-hæle.

Hvordan var det at optage New In Town med danske Jonas Elmer ?
“Han er alle tiders. Han er sjov. Han er hylende morsom. Han er en fantastisk form for humor. Hans favoritkommentar er: ‘Very fine’. Han siger: ‘Cut. Very fine’. Det er rart at indspille film med Jonas. Han er en meget rar person. Jeg tror ikke, der gik en eneste dag, hvor vi ikke grinede, indtil vores øjenlåg var frosset sammen på grund af alle tårerne,” siger Renée Zellweger.

Lærte du nogle danske ord af ham?
“Ja, det gjorde jeg, men jeg har glemt det meste. Det er en skam. Hvad med hyggeligt?”

De fleste scener er optaget i en lille by i Minnesota om vinteren, hvor der var ned til 47 minusgrader. Hvilken garderobe måtte du have med for at holde varmen?
“Det var virkelig underholdende og meget lærerigt. Jeg har aldrig oplevet den form for kulde før. Det var en hel ny oplevelse for mig og en glimrende måde at lære helt nye overlevelsesmetoder på. Og hvem kunne vide, at strømpebukser - og vi taler om tre-fire par på én gang - ville skabe så stor glæde? De var essentielle. Jeg ville ikke være her i dag, hvis det ikke var for strømpebukser. Det lover jeg dig.”

I New in Town går du i de højeste hæle, man kan forestille sig. Er du selv til flade sko eller høje hæle?
“Der er ingen mellemvej. Jeg går altid i sneakers, når jeg har fri, og så er der arbejdssko. Det kræver masser af træning at gå i høje hæle, men det lærer man i Hollywood.”

I New in Town falder din karakter, Lucy, for en fyr fra landet. Er du selv til fyre fra landet eller fra byen?
“Jeg ved ikke, om jeg er den rette at spørge om dating... (ler). Jeg har knap nok tid til at gå til middag med en fyr. Jeg voksede op med gutter fra landet, så jeg har kendt flere fyre, der kørte i pick-up trucks, end fyre fra byen.”

Du har klippet dit hår helt kort. Hvorfor?
“Jeg plejer at kalde det resterne. Det er noget nemmere at have med at gøre, det er sikkert. Det er også mere hipt. Og så var det ganske enkelt nødvendigt at klippe det, efter at jeg havde indspillet Leatherheads (film fra 2008 instrueret af George Clooney), for mit hår blev skadet af at blive sat med et Marcel-jern hver dag i tre måneder. Jeg endte med at ligne en stor bomuldskugle. Jeg var nødt til at klippe det.”

Der bliver ofte skrevet usandheder om filmstjerner. Er der skrevet noget, du vil benægte?
“ Jeg har aldrig været formelt forlovet én eneste gang, og der er aldrig nogensinde andre, der har friet til mig. Der var en dag, jeg ankom til optagelserne af Bridget Jones' Diary, og alle begyndte at klappe begejstret. Jeg anede ikke, at optagelserne fra dagen forinden havde været så fantastiske. Rygtet lød, at jeg var blevet friet til aftenen forinden. De vidste, hvor det var sket, hvad han havde sagt, og de kendte størrelsen på diamanten, og hvor meget den kostede. Jeg havde derimod bare ligget hjemme i sengen og øvet mig på manuskriptet. Den pågældende fyr var slet ikke i landet, og jeg havde kun været sammen med ham i få måneder. Og nej. Jeg siger ikke, hvem det var.”

Er der noget, du har fortrudt?
“Der er øjeblikke, hvor man tænker ‘Åh, gud’. Men når man ser det hele i perspektiv, så nej. Der var en af mine venner, der sagde, at man skulle imødekomme sine fejltagelser, for de fører en på rette spor. Så er de jo ikke rigtig fejltagelser, vel? Man lærer af sine fejl, så gudskelov for dem. Hvem vil forblive lige så dum, som man var til at begynde med?”

Hvad gør du for miljøet?
“Jeg er opdraget i et hjem, hvor vi var virkelig sparsommelige. Jeg har fået det ind med syvtommersøm. Jeg anede ikke, at min far var så langt fremme for sin tid. Vi slukker lyset efter os, vi tager fem minutter lange brusebad, og vi har ikke varme på, når vi ikke er hjemme. Det er vaner, som jeg har lært at leve med, fordi det var en del af min opdragelse. Jeg sætter ikke opvaskemaskinen i gang, inden den er fuld, og jeg efterlader aldrig elektriske ting tændt, hvis jeg ikke bruger dem. Jeg hører min fars stemme for mit indre øre, og så sker det automatisk. Mine forældre var immigranter (hendes far er fra Schweiz og ingeniør, og hendes mor er fra Norge og sygeplejerske og jordemoder, red.), og de kunne ikke kaste om sig med penge. Vi skulle spare, og nu er det jo vældig trendy. Jeg sørger for at genbruge så meget som muligt, og jeg får udslæt, hvis jeg for eksempel ikke har mulighed for at genbruge en plastikgaffel.”

Hvordan vil du gerne huskes som skuespillerinde?
“Det ved jeg ikke. Jeg tænker aldrig over det. Jeg vil være stolt over, hvad jeg har lavet. Jeg vil kunne se tilbage på det, jeg har udrettet og være stolt. Jeg vil se filmene og tænke, at de var det værd.”

Hvilke film er du mest stolt over?
“Oh boy. Det er et svært spørgsmål. Jeg er stolt af mange af dem af meget forskellige årsager. Der er mange af dem, der betyder meget for mig, fordi jeg ved, hvor hårdt det var for mig at lave dem, og det lykkedes mig at afslutte dem alligevel.”

Jonas Elmers film New in Town får dvd-premiere 20. oktober 2009.

Klik her, og se Renée Zellwegers flotte kjoler på den røde løber