© Anna stokland

Kendisser på catwalken (og front row)

Ingen modeuge-sæson uden internationale huse og topdesignere, der slås om algoritmernes opmærksomhed på diverse sociale platforme.

Tidens populære topmodeller, som i sig selv giver mange sociale likes, fik atter følgeskab af celebrities, reality-stjerner og nogle af de vigtigste meningsdannere på Instagram & TikTok, som har en endnu bredere appel.

Herunder fire af de mest hypede shows, hvor der var rigeligt med indflydelsesrige kendisser at finde på både catwalk og frontrow.

© Anna stokland

New York

TOM FORD
Forførelsens mester fyrede op for et sexet og alsidigt cast med ikoner som Joan Smalls og Liya Kebede - toppet op med Hadid-søstrene, Bella & Gigi. Selveste Madonna sad på front row med sin datter Lourdes Leon. Her sad de side om side med Chris Rock, Katie Holmes, Nicole Richie, Erykah Badu, Karlie Kloss, Sharlom Harlow.

© Anna stokland

London

BURBERRY
I bedste britiske ånd kom flere af de store ikoniske topmodeller med britisk baggrund på banen; Naomi Campbell, Erin O’Connor, Karen Elson - og så et touch fra “den nye verden” med selveste Bella Hadid & Irina Shayk. Derudover sad blandt andre Kanye West på front row sammen med Winnie Harlow & Erykah Badu.

© Anna stokland

Milano

DOLCE & GABBANA
Den sicilianske duo kaldte for fire år siden the Kardishians “the most cheap people in the world”, men den holdning har de åbenbart revideret. Deres show var nemlig co-hostet med Kim Kardashian, som også har været til at designe og style kollektionen. Hun var selvføligelig med på scenen og lukkede showet sammen med Domenico Dolce & Stefano Gabbana.

Showet blev i øvrigt kommunikeret med hashtagget #ChiaoKim, og resulterede naturligvis i “instant support” fra Kardashian-Jenner-klanen med Khloé Kardashian, Kris Jenner, alle deres børn og kærester på front row og rigelig omtale til deres mange millioner følgere. The Kardashion-Jenners fik desuden følgeskab af Monica Bellucci, Bianca Balti, Eva Herzigova og danske Helena Christensen.

© Anna stokland

Milano

HUGO BOSS
Kongen af suiting fyrede den af med en af de vildeste line-ups, hvor den ikoniske supermodel, Naomi Campbell åbnede og den amerikanske rapper, Future lukkede. Derudover inkluderede castet verdens største TikTok-stjerne, Khaby Lame, bokselegenden, Anthony Joshua, plus-size-modellen over dem alle, Ashley Graham
Deres front row inkluderede Hollywood-kendisser som Bella Thorne & Ross Butler

© Anna stokland

Paris

COPERNI
Designerduoen Coperni løb med alles opmærksomhed og skrev modehistorie, da de skabte Bella Hadis kjole på selve catwalken, hvor den først blev sprayet på modellens (næsten) nøgne krop - og derefter skåret til og drapperet for øjnene af publikum. Dette fashion fænomen blev filmet af mange kendisser på front row, blandt andet Mara Lafontan delte dette på de sociale medier.