Kvadrat x Raf Simons

Kreativ direktør for Dior Women, Raf Simons, samarbejder med Kvadrat og lancerer tekstildesign og boligtilbehør.

Den anerkendte designer Raf Simons er klar med sin første kollektion af tekstiler og boligtilbehør. Kollektionen er sofistikeret, livlig og kvalitetsrig og de 11 centrale tekstildesign består af forskellige vævninger og strukturer i komplementære farver, der kan sammensættes på kryds og tværs.

De strukturvævede elementer er inspireret af møbeldesignere fra det 20. århundrede som Jean Royère og Hans Wegner. Kollektionen består af materialer som Argo, vævet mohair og de avancerede bouclétekstiler Sonar 1 og 2 samt Pilot.

Raf Simons’ tekstilkollektion for Kvadrat rummer en grundlæggende æstetik, der har klare referencer til hans arbejde i modeverdenen. Raf Simons stødte på Kvadrat, mens han søgte efter uldtekstiler med intense farver til sine kollektioner for Jil Sander. Han blev imponeret over farverigdommen og kvaliteten af tekstilerne og traf den enestående beslutning at anvende disse møbeltekstiler til herre- og dametøj, for eksempel jakkesæt og frakker til AW11-kollektionen.

Raf Simons blev født i Belgien i 1968 og studerede industrielt design i Genk, hvor han fandt inspiration hos designere som Martin Margiela. I 1995 lancerede Raf Simons sin herrekollektion, med inspiration fra både klassisk skrædderhåndværk og ungdomskultur, og fik stor indflydelse på stilen i dette årti. I 2005 blev Simons kunstnerisk direktør hos Jil Sander, som under hans ledelse blev kendt for sin vitale og sofistikerede modernisme. Siden 2012 har Raf Simons været kreativ direktør hos Dior Women.

Kvadrat blev grundlagt i 1968 i Danmark og har dybe rødder i den verdenskendte skandinaviske designtradition. Kvadrat har en førende position på Europas marked for moderne kvalitetstekstiler.

Kollektionen kan fås fra mid marts. Til marts kan du finde din nærmeste forhandler her