© Mango

Mango efterligner Saks Potts

Inspiration eller kopi? Den spanske highstreetkæde præsenterer en ny frakke, som minder til forveksling om danske Saks Potts' hypede pelse

Efterligning er eftersigende den største kompliment, men nogle highstreetkæder lader sig måske inspirere i lidt for høj grad.

Du har utvivlsomt spottet Saks Potts’ colour block-pels i gadebilledet. Den er kendetegnet ved en neutral base med detaljer i kontrasterende farver i stil med Célines pelse fra efteråret 2014. Eksempelvis modellen Febbe, der er brun med sprøjt af grøn, blå og rød.

Saks Potts’ design formår på imponerende vis at kombinere skørt med klassisk, og det lune overtøj er dermed ideelt for modebevidste kvinder, der ønsker at skille sig ud fra mængden – uden at klæde sig ud.

© Saks Potts

Det er derimod mere udfordrende at skille sig ud i Danmarks kolde vintervejr iført overtøj fra et highstreetmærke, som takket være billige priser, masseproduktion og forhandlere verden over når langt bredere ud.

Således står Saks Potts' signaturdesign til at blive yderligere repræsenteret i gadebilledet den kommende sæson, da de farverige frakker er kommet under kærlig behandling af Mango. Som en del af den nye efterår-vinterkollektion, har Mango skabt en en frakke meget lig Saks Potts’ design, dekoreret med samme, farverige manchetter.

Her stopper sammenligningen så også, da Saks Potts-versionen er lavet af fåreuld, og med flere detaljer, mens Mangos overtøj kommer i et teddy-lignende faux fur-materiale.

Du kan se Mango-versionen herunder, og vurdere, hvorvidt du mener der er tale om inspiration eller efterligning.

© Mango