Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Julia er nået langt trods sine kun 27 år. Hun har eget grafisk designfirma, er flyttet fra Frankrig til New York og er model

Mød cool Julia Restoin-Roitfeld

Hun er datter af fransk Vogues chefredaktør, Carine Roitfeld, model og ejer af sit eget grafiske designbureau

Barnemodel

27-årige Julia Restoin-Roitfeld er datter af fransk Vogues chefredaktør, Carine Roitfeld, er flyttet fra Paris til New York, har oprettet sit eget grafiske designbureau og har succes som model. Dette forår er hun en af kampagnepigerne for Mango.

Allerede som fem-årig var Julia Restoin-Roitfeld model for Vogue Bambini. Da stod selveste Mario Testino bag kameraet, mens Carine Roitfeld var stylist. Fotoshootet blev starten på et vigtigt samarbejde mellem Mario Testino og Carine Roitfeld. Siden da har Julia Restoin-Roitfeld været model for blandt andet Gap, A.P.C. og Accessorize. Dette forår er hun ansigt for Mango. For to år siden valgte Tom Ford selv Julia Restoin-Roitfeld som ansigt for sin første duft, Black Orchid.

Giver sin mor tips

Hvordan har det været at vokse op i en modebevidst familie? "Indtil jeg blev teenager, tænkte jeg ikke over, at jeg voksede op i en speciel familie. Min mor plejede at klæde mig i underligt tøj, da jeg var barn. Som rebelsk teenager gjorde jeg alt det modsatte af, hvad min mor havde lært mig," siger Julia Restoin-Roitfeld.
I dag giver hun og hendes mor hinanden tips, og Carine spørger gerne Julia til råds, før hun skal ud. Nogle gange matcher de hinanden og leger med mor-datter-udtrykket.

Jean Paul Gaultier

For to år siden oprettede Julia sit eget grafiske designbureau, Global Design Inc. Hun kan allerede imponere med kunder som Jean Paul Gaultier.
"At lave invitationer til Jean Paul Gaultiers shows er fantastisk. Hans stil er så pompøs, og mit udtryk er meget enkelt. Vi komplimenterer hinanden på en god måde," siger Julia Restoin-Roitfeld.
Du er kommet langt på kort tid. Har du arvet mange kvalifikationer fra din mor? "Min mor er den mest hårdtarbejdende kvinde, jeg kender. Jeg tror, jeg har arvet meget af hendes arbejdsmoral, men jeg er ikke halv så udholdende som hende," siger Julia Restoin-Roitfeld.

Brigitte Bardot er forbillede

Hvem er dine forbilleder? "Jeg bliver snarere fascineret bestemte udtryk og stemninger. Jeg elsker hele Brigitte Bardots look - makeup, tøj, hår og udstråling, er inspirerende," siger Julia Restoin-Roitfeld.
Hvorfor Bardot og ikke Twiggy? "Jeg har kurver og er kvindelig. Derfor kan jeg lettere relatere til en som Brigitte Bardot end modellerne på catwalken. Jeg var meget tyndere tidligere, men jeg er alt for madglad til at holde mig så slank," siger Julia Restoin-Roitfeld.

Stilikon

Hvad tænker du om, at du selv er et forbillede for andre unge kvinder? "Jeg synes, det er rart, at nogle piger ser op til mig, og beundrer min stil. Men selvom min kæreste og andre ofte kommenterer min stil, ser jeg ikke på mig selv som noget stilikon," siger Julia Restoin-Roitfeld.
Som datter af en af verdens mest indflydelsesrige kvinder i modebranchen har Julia haft klippekort til første række til de store shows til modeugerne. Og efter hun har bosat sig i New York, er hun blevet mere bevidst om sine franske rødder.
"Jeg er blevet endnu gladere for de franske modehuse Balmain, Givenchy og YSL. Jeg er også vild med Martin Margielas forårs- og sommerkollektion 2009," siger Julia Restoin-Roitfeld.

Klik her, og bliv inspireret af Julia Restoin-Roitfeld seje stil

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev