Modeuge i Swinging London - del 2

Costumes Anne Mønsted og Marie Vidø har været til Burberry Prorsum- og Christopher Kane-show

1 / 26

Mandag 20. februar

Hos Christopher Kane var der blomsterprint i forskellige størrelser, oversize sweatre, smalle nederdele og bukser, kjoler med læderdetaljer og farverne lilla, blå og rød på catwalken.

LÆS OGSÅ: Har du set assisterende moderedaktør Anne Mønsted og journalist Marie Vidøs første dagbog fra modeugen i London? Se den lige her.

2 / 26

Modellerne har travlt. Efter et endt show er det lynhurtigt videre til det næste.

3 / 26

Very British. Små finger-trekants sandwiches og kager hos Mulberry, hvor vi fik lov til at se kollektionen helt tæt på, da vi var til re-see på deres hovedkontor ved Notting Hill. Og vi kan kun sige: Glæd jer. Det gør vi! Blandt andet til flere af deres nye tasker, bomberjackets og vaterede sweatre.

4 / 26

Poppy Delevingne efter Burberry Prorsum - klædt i Burberry Prorsum.

5 / 26

Det er selvfølgelig en smule varmere i London end i Danmark... men bare ben? Det er friskt.

6 / 26

Midt i Kensington Garden var der dømt efterårsstemning i det store telt, som var fyldt til randen. Burberry Prorsum viste en denne gang mere brugbar kollektion, der især bød på masser af nederdele med fine detaljer, skød og udvendige lommer. Alle stylet med et feminint sløjfebælte i taljen.

7 / 26

Overtøjet er klart en af Burberry Prorsums stærke sider, og udover de korte boxy jakker, var der også plads til den klassiske frakke.

8 / 26

Kuldegysningerne tog til i slutningen af showet, hvor 'regnen' pludselig silede ned af siderne på teltet. Ned fra loftet dalede transparent konfetti, og ind kom alle showets modeller under store paraplyer. Ugens smukkeste finale.

9 / 26

Mange havde taget plads bag afspærringerne uden for teltet for at få et glimt af Burberrys celebre venner. De blev nok ikke skuffede: Rosie Huntington-Whiteley (til venstre), Kate Bosworth (i midten), Clémence Poésy (til højre), Mario Testino og Will-I-Am var alle mødt op for at se Christopher Baileys kreationer.

10 / 26

Tag et par grå jeans og en grå T-shirt, tilsæt hvid kappe og sort Chanel-taske i stof, og du har et styk ret så cool outfit.

11 / 26

Costumes assisterende moderedaktør Anne Mønsted i frakke fra Marni, strik fra Zandro og bukser fra Cos. Tak til Acne for de små, blanke øjne og hovedpine.

12 / 26

Den højgravide sangerinde Sophie Ellis-Bextors kjole strålede om kap med hendes smil efter Burberry Prorsums show.

13 / 26

Midt i det pulserende Soho ligger en af Londons bedste og hyggeligste thai-restauranter - Busaba Eatthai. Der er som regel kø udenfor, men det går heldigvis hurtigt og er klart ventetiden værd. Ved de store fællesborde kan du nyde de lækreste nuddelretter og skylde dem ned med en af deres smagsfulde og sunde grønsagsjuices. Busaba Eathai, 106-110 Wardour Street.

14 / 26

Boots har alt det, du i farten glemte derhjemme - også i miniature-størrelser, hvilket er godt, når du rejser med håndbagage.

15 / 26

Tirsdag 21. februar

I majestætiske Somerset House - et af de helt store showsteder - holdt danske Peter Jensen show tirsdag morgen. En god måde at begynde endnu en dag i London fashion weeks tegn. Jensens kollektion, Thelma, var blandt andet inspireret af designerens veninde Thelma Speirs, der har lavet hatte til Madonna og Karl Lagerfeld. Speirs trademark er hovedtelefoner over sit bølgede, grå hår. Alle Jensens modeller havde derfor grå bølgede page-parykker på og sorte svungne 60'er-øjne. Kollektionen var fuld af A-formede jakker, ankelstrømper i herresko, kjoler, der sirligt gik til knæet, gulvlange nederdele til skjorter, tern og lavendel-toner, orange og mos. Speirs høretelefoner sås i sorte høretelefoner brugt som halskæde over drengede bluser. Efter showet kom Jensen ud og modtog et velfortjent bifald fra gæster og kram fra Thelma Speirs.

16 / 26

Væbnet med modeugekamera i opsigtsvækkende neongul (populær farve blandt modeugens gæster) jakke og sko fra Acne.

17 / 26

I showroomet udenfor Somerset House viser danske Sophie Bille Brahe sin kollektion Cassiopeia frem i små kantede glashuse. Svungne diamantbesatte øreringe, små halvmåne-ørestikker, ringe og halskæder, man bare gerne vil eje. Smykkerne er i butikkerne til august.

18 / 26

Londons butikker bugner af tøj i fristende forårsfarver. Som denne lilla top fra H&M, der landede i journalist Marie Vidøs shoppingbag, Meget 3.1 Philip Lim.

19 / 26

Just another day i Londons gader: yndig vinduesudstilling hos Louis Vuitton med hvide karusselheste ligesom ved modehusets Spring/Summer 2012-show. Så er den blide sommerstemning slået an på trods af lidt London-regn.

20 / 26

Splash af pink, to-farvet kappe og leopard.

21 / 26

Tirsdag eftermiddag var vi på besøg i Burberrys gigantiske showroom. I kantinen har de selvfølgelig deres helt egen Starbucks kun til personalet.

22 / 26

Burberry Prorsums nye taske i striber, som er meget karakteristisk for kollektion.

23 / 26

Hvide, boxy skjorter og bælterne med sløjfe er kollektionens key pieces.

24 / 26

Temaet for Burberry Prorsums efterår/vinter-kollektion er land møder by.

25 / 26

Vi kan ikke blive trætte af disse sko fra Alexander Wang, og de ser superfine ud til de hullede jeans.

26 / 26

Shopping i sidste minut - journalist Marie Vidø træt og på vej hjem, men i ny jakke fra Zara. Vi blev glade, da vi opdagede, at du kan spare op til tyve procent ved at shoppe i Zara i Heathrow lufthavn i stedet for i butikkerne i London. Så kan det næsten kun betale sig at shoppe lidt mere. Tak for denne gang London!

LÆS OGSÅ: Har du set assisterende moderedaktør Anne Mønsted og journalist Marie Vidøs første dagbog fra modeugen i London? Se den lige her.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev