Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Designers Remix Collection (tv.), Won Hundred og By Malene Birger (th.) - forårs- og sommerkollektion 2009

Modeugens A-Z

Modebusser, goodiebags og Designers Nest. Bliv klogere på Copenhagen Fashion Week

A-C

A Annhagen. Designer, der sammen med blandt andre Rützou, Stine Goya, Bruuns Bazaar, Designers Remix Collection, By Malene Birger, Wood Wood og Henrik Vibskov holder show under Copenhagen Fashion Week 4. til 8. februar. Hvis du ikke er blevet inviteret til et show, men gerne vil fodre din indre mode-junkie, er der heldigvis masser af arrangementer til dig. Klik her, og se, hvad du kan komme med til under modeugen.
B
Busser. Deltagerne i modeugen bliver transporteret fra show til show i såkaldte modebusser med påskriften "Copenhagen Fashion Week". I busserne er der forfriskninger som vand, sushi og salat til de travle deltagere.
C
Champagne. Modeugens vigtigste læske er de sprudlende, gyldne dråber. Oftest serveres det franske Moët & Chandon i små flasker med sugerør.

D-F

D
Dansk Daily. Gratis modeavis, der udkommer dagligt under modeugen. Avisen bliver til i et samarbejde mellem Danish Fashion Institute og Dansk Magazine (Uffe Buchard og Kim Grenaas magasin). Se også under S. E
Efterårs- og vinterkollektionerne 2009-10. Under modeugen 4. til 8. februar kan du allerede få en forsmag på, hvordan du kommer til at gå klædt næste vinter, for det er nemlig de kollektioner, der bliver vist på catwalken. Se også under F.
F Forårs- og sommerkollektionerne 2009. De kollektioner, du skal shoppe denne sæson, men ikke de kollektioner, der bliver vist på Copenhagen Fashion Week 4. til 8. februar 2009. Se også under E.

G-I

G
Goodiebags. Pose med produkter og vareprøver sponsoreret af forskellige producenter. De står oftest ved siddepladserne til shows. Indholdet er oftest makeup og hud- og hårplejeprodukter, men også mere spektakulære gaver som en kabelskjuler i form af hunden Woofy er set i goodiebags.
H
Håndtaske. Det er sandsynligvis ikke den tidligere radikale leder Marianne Jelved, der svinger sin berømte håndtaske til modeugen, men der er mange andre, der viser deres flotte og chikke tasker frem til modeugen. Du kan se de mange stilfulde deltagere (og deres håndtasker) på Costume.dk hver dag under modeugen. Costume-redaktionen tager nemlig billeder af de stilfulde publikummer, og lægger dem på nettet.
I Invitationer. Til langt de fleste shows skal du være inviteret for at kunne komme med. Men du kan komme med til Henrik Vibskovs show, der bliver holdt fredag 6. februar i den Grå Hal på Christiania. Du kan nemlig købe billetter til showet i Henrik Vibskovs butik i Krystalgade. De koster 75 kroner pr. styk. Hvis du er modig, kan du dog også komme gratis ind. Det kræver, at du medbringer et vaskebræt og en kazoo og spiller en melodi.

J-L

J Jylland. Bor du i Jylland, på Fyn eller andre steder langt fra København, så du ikke kan komme til modeugen, kan modeugen heldigvis komme til dig. I iTunes Podcast-bibliotek kan du abonnere på daglige shows, interview med designere og meget mere.
K
Kruse. Eva Kruse er direktør i Danish Fashion Institute og organisator af Copenhagen Fashion Week.
L Lotte Freddie, tidligere model og nuværende modejournalist på dagbladet Børsen. Hun er blevet udråbt til at være Danmarks mest indflydelsesrige modejournalist, og hun er en sikker gæst til næsten alle de store shows i modeugen.

M-O

M Mary, dansk kronprinsesse. Hun er protektor for Copenhagen International Fashion Fair, der er Nordeuropas største salgsmesse. Messen bliver holdt i Bella Center under modeugen.
N Nest. Designers Nest er en pris, der uddeles til en dygtig og lovende skandinavisk designstuderende. Den bliver uddelt lørdag 7. februar i Øksnehallen. Vinderen af Designers Nest i august 2008 var Maria Louise Suhr fra Designskolen Kolding.
O
Oplevelse. Kendisser, spænding, catwalk, kreativitet, langbenede modeller og inspirerende snit er en del af den store oplevelse Copenhagen Fashion Week og Copenhagen Fashion Weekend. Se også W.

P-R

P Party. Modeugen er mere end design, champagne og kendisser. Fester er der masser af. Til de fleste fester skal du være noget ved mode-musikken for at komme ind, men der er også fester, der er åbne for alle. Én af dem er onsdagsklubben MidWeekBrakes, der i anledning af modeugen har inviteret Missekat Lingerie til at holde show. Tid: 4. februar klokken 22. Showet begynder klokken 23. Sted: Kødboderne 18, København V. Entré: 80 kroner. Du kan også feste med den alternative modemesse Copenhagen Unfair. De holder fest torsdag 5. februar, fredag 6. februar og lørdag 7. februar i Kødboderne 18, København V. Se også under U.
Q
Quiz. Hvor meget ved du egentlig om modeugen i København? Test dig selv her.
R
Rådhuset. Flere shows bliver holdt indenfor i Rådhushallen, og på Rådhuspladsen er der opsat storskærme med transmissioner fra shows.

S-U

S Style Counsel er Uffe Buchard og Kim Grenaas trendbureau, som står for den kreative udvikling af en stor del af modeugens shows. Se også under D.
T Tv. Har du ikke fået invitation til at se din yndlingsdesigners nye kollektion, kan du heldigvis se videoer fra alle shows online. Klik ind på Copenhagenfashionweek.tv under modeugen og bliv opdateret.
U Unfair. Copenhagen unfair er en alternativ modemesse, der inkluderer fester, film, fotografi, kunst, musik og mode. Du kan deltage i Copenhagen Unfair fra torsdag 5. februar til søndag 8. februar i Kødboderne 18, København V. Se hele programmet her.

W-Z

W Weekend. Under modeugen er weekenden forlænget. Copenhagen Fashion Weekend varer nemlig fra onsdag 4. februar til søndag 8. februar. Copenhagen Fashion Weekend kører parallelt med Copenhagen Fashion Week, og hvor sidstnævnte er lukket for den brede offentlighed, er Copenhagen Fashion Weekend åben for alle interesserede. Du kan se hele programmet på copenhagenfashionweekend.com
X Sæt kryds i kalenderen torsdag 5. februar. Her fejrer otte danske mærker nemlig Copenhagen Fashion Weekend med Costume ved at invetere dig til en aften med forlængede åbningstider, Vodka/Ginger Ale-drinks blandet af Schweppes og shopping med 20 procent rabat på alt det, du køber. For at få de 20 procent rabat skal du medbringe dit Copenhagen Fashion Weekend-program, som uddeles i København, eller printe denne side.
Du kan få rabat hos følgende butikker:
Bruuns Bazaar: Kronprinsensgade 8, København
Designers Remix Collection: Pilestræde 8D, København
Dyrberg/Kern: Antonigade 2B, København
Georg Jensen: Amagertorv 4, København
Pureheart: Christian IXs Gade 2, København
Rützou: St. Regnegade 3, København
Sand: Østergade 40, København
Whiite: Kronprinsensgade 7, København
Dato: 5. februar 2009. Tid: klokken 18.30 - 20.00.
Y Ydre. Det er umiddelbart det ydre, modeugen fejrer. Men når du tænker lidt over det, så afspejler du jo din personlighed i din stil - så når du kigger efter nye tendenser til modeugen, kigger du jo også efter nye måder at udtrykke din personlighed på. Og så er det jo faktisk lidt dybt at være til modeuge.
Z Zzz. Du må vente med at sove, til modeugen er slut.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev