Mød Villageluxe – Airbnb for din garderobe

Et nyt online fællesskab hjælper luksusshoppere med at udleje deres eksklusive tøj og tilbehør

Det er næppe nogen hemmelighed, at vi er vilde med tøj og tilbehør – også den pebrede slags.

Og når man både er glad for luksusvarer, og gang på gang lader sig rive med af sæsonens hype, så sker det desværre lidt for ofte, at smukke items ligger og samler støv i skabet.

Det scenarie vil Villageluxe forsøge at ændre. Villageluxe er et online fællesskab, der bedst beskrives som Airbnb for luksusmode, og har til formål at hjælpe sine brugere med at tjene penge på deres garderober, samtidig med, at de opbygger relationer til medlemmer, de låner fra.

Villageluxe er et eksklusivt fællesskab, og det kræver en invitation for at deltage. Indtil videre eksisterer konceptet kun i New York, men da lignende selskaber med deleøkonomi, såsom Airbnb og Uber, har fundet vej til Danmark, er der stor sandsynlighed for, at koncepter som Villageluxe også vil blive tilgængeligt for danske forbrugere på sigt.

Pige i sæsonens it-items fra Louis Vuitton SS16 / Foto: Victor Jones

Dele-tankegangen har nemlig vundet indpas over hele verdenen, og det samme har idéen om at få det meste ud af de ting, der alligevel ikke bliver brugt. Privatpersoner bruger i stigende grad professionelle værktøjer til at komme i kontakt med hinanden – enten som udlejere eller lejere.

“Jeg så, hvordan deleøkonomisvirksomheder voksede og udviklede sig, før de blev alment kendte; Jeg så, hvad Airbnb gjorde for lejligheder, jeg så, hvad Uber gjorde for biler. Jeg er tilhænger af deleøkonomi og jeg jeg tror, det er der, verden er på vej hen,” fortæller Villageluxes stifter, Julia Gudish Krieger.

Vi krydser fingre for, at tiltaget snart finder vej til Danmark – og indtil da, kan du finde masser af secondhand-luksus på Anywear.dk.