Pr-folkene blogger: Vores modeuge

Maria og Allan fra pr-bureauet Pro Tempore blogger fra Copenhagen Fashion Week

Maria Louise Rasmussen og Allan Torp fra pr-bureauet Pro Tempore blogger fra Copenhagen Fashion Week. Onsdag 5. august 2009
1 / 25

Maria Louise Rasmussen og Allan Torp fra pr-bureauet Pro Tempore blogger fra Copenhagen Fashion Week. Onsdag 5. august 2009

Modeugen er startet - og for os startede den allerede i aftes (tirsdag 4. august, red.). Efter arbejde mødtes vi med ”konkurrenterne” fra PR D til sjusser på Ruby’s. Bartenderen Morten laver virkelig de lækreste drinks, og vi fik afprøvet grænser med ribs og tequila. Selvom vi var fristet til mange flere lækre drinks, tog vi videre til VS. Fest ved Kongens have. Her var lidt varmt og mange mennesker, og vi endte desværre med at smutte lidt hurtigt og fandt vej til en mindre bodega, hvor terninger og fadøl blev bestilt. Meget lidt modeagtigt. Men sjovt var det…

Onsdag 5. august klokken 10.
2 / 25

Onsdag 5. august klokken 10.

Rækken af de mange modeshows startede med CIFF presse showet i Bella Centeret, hvor vi trods den lille tyvstart tirsdag aften mødte rimelig friske og udhvilede for at se næste sæsons nye tendenser. At dømme efter CIFF’s trendshow, går vi en farverig sommer i møde til næste år. Her var både pastelfarver, bolsjefarver og mere brændte nuancer, men der var langt mellem det sorte. Showet, der var delt op i fire temaer, bar tydeligt præg af at have hentet inspiration hos den populære tv-serie Gossip Girl, hvor fyrene ikke er bange for at iføre sig feminine farver, og pigerne er fint klædt på. En af Allans favorit accessories var fine rosetter på blazeren eller skjorten hos fyrene.

Onsdag 5. august klokken 12
3 / 25

Onsdag 5. august klokken 12

Tilbage til kontoret hvor vi havde en aftale med 3 bloggere, der kom forbi og så vores mærker, og vi fik sludret lidt. Det var Trine og Rikke fra presenting.dk og Camille fra Clamour4Glamour.dk

Onsdag 5. august klokken 16
4 / 25

Onsdag 5. august klokken 16

Yde stod for åbningsshowet på Rådhusscenen. Ole Yde, der i 2005 vandt Illums Design Award, vil gerne bringe det elegante tilbage i kvinders garderober, og det må man sige, at han formår. Den ene smukke kjole efter den anden blev fremvist til tonerne af klassisk musik. Der kom også royalt besøg i form af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, der ved tidligere anledninger har været iført Yde’s design.

Onsdag 5. august klokken 12.
5 / 25

Onsdag 5. august klokken 12.

Camille fra Clamourfor4glamour.dk (tv.) og mig (Maria har selv bloggen Styleintuition.dk, red.)

Onsdag 5. august klokken 15.
6 / 25

Onsdag 5. august klokken 15.

Jeg fulgtes med Camille ud til Minimarket show, der var det første show på Gallery scenen i Forum. Bag det svenske mærke, som har eksisteret siden 2006, står søstre, som i 2007 blev udnævnt til ”Best new designer of the year” af svensk Elle. Det var endnu et farvestrålende show, hvor det, der især fangede interessen, var de tre-farvede wedges, der spankulerede ned af podiet.

Onsdag 6. august klokken 18
7 / 25

Onsdag 6. august klokken 18

Da CPH vision presseshow faldt sammen med Elise Gug’s andet show, blev vi nødt til at splitte os lidt op. Allan tog til Vision show, hvorfra han bagefter kunne berette om mænd i dametøj - det lader til at pigerne skal til at vogte over deres garderobe. Nu har pigerne haft boyfriend blazere, og hvis man skal tro CPH Vision, kommer der nu Girlfriend bluser og kjoler, vel at mærke til fyrene! Ikke lige en tendens vi er meget til.

Onsdag 5. august klokken 18
8 / 25

Onsdag 5. august klokken 18

Maria overværede Elise Gug’s meget intime show i et rustikt lokale. Kollektionen var meget yndig og velkonstrueret og ville være enhver prinsesse værdig. Og minsandten om ikke Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary også gjorde sin entré til dette show. Maria var endda så heldig at få lov at sidde på forreste række - lige over for.

Onsdag 5. august klokken 20
9 / 25

Onsdag 5. august klokken 20

Rützou show, som vi havde set frem til. Her må vi igen fremhæve skoene, som var helt fantastiske wedges, i sort eller rosa. Hvis man er til små jakker eller veste, der glimter, var her også nogle flotte af slagsen fyldt med pailletter, bl.a. i en helt speciel klar blå farve. Allan var begejstret for at hans yndlingsmodel Tina Mogensen gik showet. Efter showet blev vi enige om at takke af for i dag, da de næste dages program bliver endnu mere presset. Vi skulle ellers have været til både Soulland show og fest, men det lod vi andre om at klare.

Torsdag 6. august klokken 9.30
10 / 25

Torsdag 6. august klokken 9.30

Ud af døren og af sted til Designskolernes shows. Da det var enormt varmt til alle shows om onsdagen faldt valget på lidt luftigere tøj, bestående af en Stella McCartney top, Forever21-nederdel, Jeffrey Campbell-wedges og vintage halskæder.

Torsdag 6. august klokken 10
11 / 25

Torsdag 6. august klokken 10

På showet fra Danmarks Designskole syntes Maria særligt godt om Anne Sofie Madsens kollektion, der bestod af super flotte kjoler. Men der var mange smukke og overraskende brugbare designs, og en tendens der gik igen på mange af kollektionerne var store, brede eller spidse skuldre.

Torsdag 6. august klokken 11
12 / 25

Torsdag 6. august klokken 11

Hos Teko fik vi igen bekræftet vores bange anelser om mænd i kærestens tøj, da der blev vist kjoler og blondeleggings på fyrene. Kollektionerne var meget dekonstruerede og mørke. Men heldigvis havde de to første modeller Dr. Martens støvler på! Det er en af vores kunder, så det var vi glade for.

I mellemtiden var Allan på messer, dels møde med potentiel ny kunde og derefter møde med vores nuværende kunde Blend - som bestemt er værd at holde øje med. Virkelig fine lange kjoler og læderjakker til stort set ingen penge.

Torsdag 6. august klokken 14
13 / 25

Torsdag 6. august klokken 14

Tilbage på kontoret for at nå at skrive lidt, og Allan når at snuppe en lille frokost imens.

Torsdag 6. august klokken 15 - 24
14 / 25

Torsdag 6. august klokken 15 - 24

Shows, shows og atter shows. Vi nåede begge to til Noblesse-show i Øksnehallen, hvor vi stod i lang kø i den meget bagende sol. Showet udmærkede sig ved at have super lækker musik, da der var live optræden med Camille Jones. Maria mente, vi manglede et billede af dagens tøj fra Allan, så det har I her.

Torsdag 6. august
15 / 25

Torsdag 6. august

Til Spon Diogo var de flotte sorte og hvide kreationer tilsat sko besat med skarpe knuste spejlstykker. Og US Elle’s moderedaktør og stilikon Kate Lanphear var igen at finde på forreste række. Allan sprang showet over, og nød en pause med cola og Tina Dickow ved vandet på Christianshavn.

Torsdag 6. august
16 / 25

Torsdag 6. august

Sammen med Jean//Phillip havde vi lavet en aftale omkring Dr. Martens støvler til alle modellerne. Han havde fået lov til at give dem sit eget præg, hvilket var rigtig vellykket. Tøjet var virkelig lækkert med fine snit.
Tilbage til rådhuset til Bruuns Bazaar show, hvor vi var heldige at få frontrow seats igen. Læder bliver tilsyneladende hot, for stort set alle har det med på catwalken, og her var ingen undtagelse, da de sluttede deres show af med 3 piger i læder fra top til tå.

Torsdag 6. august
17 / 25

Torsdag 6. august

Hos Munthe + Simonsen show på rådhuset blev vi endelig tilfredsstillet hvad angik smukke modeller, der gik perfekt. Her var Louise P og Vala på catwalken og vores nye favoritmodel, den smukke asiatiske pige der har gået en del shows under denne modeuge.

Til Boss Orange show var modellisten ligeledes upåklagelig, og efterfølgende var der barbeque, hvor Maria fik dagens første rigtige måltid. Derefter holdt Mads Nørgaard dagens sidste modeshow i Pumpehuset, hvor Freja Beha endelig dukkede op på podiet og det i selskab med Steen Jørgensen fra Sort Sol. Som det hører sig til i en modeuge, blev der også tid til at feste lidt til den efterfølgende album launch (Sound of Copenhagen vol. 3, red.).

Fredag 7. august klokken 8
18 / 25

Fredag 7. august klokken 8

For lige at få hovedet klar til endnu en travl dag, krævede det en rimelig stor kop kaffe.

Fredag 7. august klokken 10
19 / 25

Fredag 7. august klokken 10

På kontoret og skrive lidt og derefter til Brunch hos Georg Jensen, der præsenterede deres nye Moonlight kolletion. Her var Maria iført kjole fra Alexander Wang og Allan i skjorte og butterfly fra Matinique og solbriller fra Mykita.

Fredag 7. august klokken 11
20 / 25

Fredag 7. august klokken 11

Derefter ud på Gallery scenen og se Carin Wester, som Maria havde glædet sig meget til. Der blev vist mange fine kjoler, små strutskørter, blomstrede wedges og lækker strik - alt sammen yderst brugbart. Eneste minus var vand på flaske med kapsel - og hvilken fashionista render lige rundt med en oplukker i Chanel-tasken?

Fredag 7. august klokken 14
21 / 25

Fredag 7. august klokken 14

Ugens absolut bedste show stod Vilsbøl de Arce for. De præsenterede en fantastisk kollektion inspireret af kinesisk foldekunst. Det er utrolig, så flot det kan gøres, når man bruger rene linier og holder det forholdsvist simpelt. Der var da også lange køer inden showstart, hvor alle i høje hæle skulle trippe forsigtigt ned af den stejle nedkørsel til kælderen i Magasins Parkeringshus, hvor showet fandt sted.

Fredag 7. august
22 / 25

Fredag 7. august

Herefter fulgte ugens mere festlige indslag. Til Margit Brandt havde de valgt at afslutte det flotte show med en lille stoledans for modellerne, hvilket fik smilene frem. Og til Wood Wood’s show var der musikalsk indslag i form af Roskilde garden, der startede showet med trommehvirvel, hvorefter modellerne præsenterede den dejligt casual kollektion.

Lørdag 8. august klokken 12
23 / 25

Lørdag 8. august klokken 12

Det sidste arrangement for Maria var pink Barbie Brunch i Tivoli. Da Barbie kan fejre sin 50 års fødselsdag i år, havde de valgt at holde denne pink champagne-brunch med udstillinger, tale og afsløring af den designstuderende, der havde vundet en konkurrence om at designe en ny Barbie. Den, der vandt, var en rock chik Barbie iklædt læder og pailletter. Der var også små udstillinger af sortklædte Barbier, som man så kunne style med cool accessories, og her gik Allan ivrigt i gang.

Lørdag 8. august klokken 14
24 / 25

Lørdag 8. august klokken 14

Herefter var modeugen slut for Maria, da hun havde andre planer for resten af weekenden. Men efter at have set på tøj en helt ugen, der ikke kan købes før næste år, var lidt shopping tiltrængt, og der blev lige tid til at købe et par nye vinterstøvler fra Surface 2 Air hos ParisTexas.

Lørdag 8. august klokken 17
25 / 25

Lørdag 8. august klokken 17

Allan tog sig Af MaleneMarron showet, hvor vores kunde Mykita havde bidraget med solbrillerne på showet.

Klik her, og se også, hvordan Costume-redaktionens modeuge forløb

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev