Skal Cara Delevingne i retten?

Cara Delevingne er havnet midt i en stridighed om kopiering, efter hun har designet en sweatshirt med et kendt slogan. Læs mere her

Først var det Stella McCartney versus Steve Madden, dernæst blev Kendall og Kylie slæbt i retten, og nu er turen kommet til Cara Delevingne.

Den britiske topmodel er havnet midt i en stridighed om copyright, efter at have designet en sweatshirt, som ifølge butikken Otherwild tilhører dem.

Situationen er imidlertid ikke så simpel.

Sweatshirtens slogan, “The Future Is Female”, så første gang dagens lys på en T-shirt, designet i 70'erne af folkesanger og feminist Alix Dobkin.

Ejeren af Otherwild, Rachel Berks, fik siden øjnene op for det oprindelige design, og kontaktede T-shirtens ophavsmænd, for at sikre sig rettighederne.

Cara Delevingne og Alix Dobkin

Siden har Cara annonceret, at hun vil producere og sælge sin sweatshirt, og donere hele overskuddet til velgørenhedsorganisationen Nations Foundation.

Men ifølge Berks, har topmodellen ikke tilladelse til at sælge tøj med sloganet:

“Hvis model/skuespiller Cara Delevingne vil sælge min linje, skal hun gøre det gennem Otherwild, og da vi donerer 25 procent af al overskud til Planned Parenthood (velgørenhedsorganisation, red.), ville det ikke kun gavne vores lille, kvindeejede firma, det ville også være en signifikant donation til Planned Parenthood. Delevingnes beslutning om at producere Otherwilds design, og hævde, det er hendes eget, er uforsvarligt.”

Hvorvidt den tilspidsede situation ender i en retssag er endnu uvist.

ALT DET DU IKKE VIL GÅ GLIP AF