Supermodel forsvarer sin søster

Natalia Vodianova, en af verdens største modeller, forsvarer sin autistiske søster i et åbent brev på Facebook. Læs med her

Natalia Vodianova, den russiske supermodel, der også går under navnet Supernova, er allermest kendt for sin mangeårige optræden hos Calvin Klein – men nu er der en anden grund til, at en af verdens bedst betalte modeller er på alles læber.

Den 33-årige model og mor har skrevet et åbent brev på sin Facebook, hvor hun fortæller, at hendes søster, Oksana, som er blevet diagnosticeret med autisme og cerebral parese, blev bedt om at forlade en café i deres hjemby.

“I går, da min mor arbejdede, gik vores barnepige en tur med min søster Oksana. Oksana, blev for et par år siden diagnosticeret med autisme og cerebral parese," forklarede Vodianova på sin Facebook-side.

“Hun kan gå et par timer i træk, nogle gange endda seks timer, og som regel stopper min mor og vores barnepige på en café, for at tage en pause fra de lange gåture, for at drikke noget te."

Inde på Flamingo Café i deres hjemby Nizhny Novgorod, anklagede ejeren af ​​caféen angiveligt Oksana for at “skræmme hans kunder væk," fortsætter Vodianova.

Natalia Vodianova håber, at der vil findes mere forståelse, på verdensplan, hvad angår behandlingen af ​​personer med særlige behov.

“Lad os hjælpe de lærere og fagfolk, der er beskæftiget med mennesker med særlige behov på daglig basis, til at deres arbejde ikke ender uden skoler og rehabiliteringscentre. Lad os hjælpe almennyttige organisationer og velgørende fonde, der arbejder på at opbygge et samfund i Rusland.”

“Jeg tror, at dette trin er meget vigtigt. Hvis hver og en af os ved lidt mere om mennesker med særlige behov, så vil samfundet ændres. You'll see!” Skrev hun i et opfølgende indlæg, hvor hun udtrykte sin taknemmelighed for den respons, hun har fået.

Se det originale indlæg på Natalia Vodianovas Facebook her, som i skrivende stund har fået over 44.000 delinger og 105.000 likes.