Supermodellerne er tilbage

90'er-ikonerne Helena Christensen, Tatjana Patitz og Cindy Crawford er 3 af de 6 supermodeller, der genskaber et af Vogues mest omtalte covers nogensinde

Vogues januar 1990-udgave er et af tidens mest ikoniske covers med nogle af 90'ernes største supermodeller: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford og Tatjana Patitz. Coveret blev dengang skudt af Vogue-fotografen Peter Lindbergh i sort-hvid.

Nu, 25 år senere, har fotografen igen samlet seks af 90'ernes største supermodeller foran linsen til et shoot med den passende titel The Reunion – og den online videokanal, Nowness.com, har som en del af deres Director's Cut-serie, lavet en behind-the-scenes-video fra shootet.

Vogue januar 1990

I kortfilmen ser vi Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Eva Herzigova, Nadja Auermann, Karen Alexander og Helena Christensen huske tilbage på de gode 90'er-dage, mens de legende poserer for Peter Lindbergh i chunky strik – igen i sort-hvid-billeder.

“Det, der gør arbejdet med Peter så mindeværdigt, er hans energi”, siger fortæller Crawford i videoen. “Han elsker kvinder, og det kan man mærke. Han kan virkelig se skønheden i en moden kvinde”.

Se den fulde video nedenfor.

Cindy Crawford beviste desuden på Instagram, at tiden ikke har rørt nogle af modellerne, da hun delte et foto af de smukke modeller på stranden i hvide badekåber.