Wackerhaus tager en pause – træt af modebranchen

Den danske modebranche har taget en uheldig drejning, som får Wackerhaus til at trække stikket

Wackerhaus har været en del af det danske modebillede siden 2003, men det er slut nu – i hvert fald midlertidigt.

Kvinderne bag det danske mærke, Trine Wackerhausen og Christine Schertiger, har besluttet at tage en pause, og dermed bliver SS16 den foreløbig sidste kollektion fra Wackerhaus.

En af årsagerne til deres beslutning skal findes i den drejning, som modebranchen har taget de seneste år. Butikkerne betaler ikke til tiden, og kunder vil ikke længere give fuld pris, men venter til varerne kommer på udsalg eller lagersalg.

Derfor har designerduoen brugt mere tid på administrative opgaver, frem for kreativ udvikling af brandet, og nu har de brug for at tage en pause, som forhåbentlig vil genskabe deres motivation og inspiration.

Wackerhaus SS16

“Det har været en svær beslutning, der har været længe undervejs. Vi er, og har altid været, meget taknemmelige for den modtagelse og store opbakning Wackerhaus’ kollektioner har fået gennem tiden af både presse, indkøbere og forbrugere.

Vi har elsket at arbejde med og udvikle Wackerhaus, men når hverdagen går med administrative opgaver bliver den positive stemning presset i baggrunden, og vi skylder derfor vore kunder at sige stop i tide og give plads til kreativiteten, som er grundlaget for udvikling,” fortæller Trine Wackerhausen om beslutningen.

Hvorvidt Wackerhaus vender tilbage til den danske modescene, vil tiden vise.

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER