Alt du skal se fra Paris Fashion Week

Er du også faret vild i de mange modeshows? Få styr på Paris Fashion Week på 3 minutter i Costume.dk's lynguide – se med her

Højdepunkter fra PFW © Chanel og Vogue.com/runway
1 / 5

Højdepunkter fra PFW

I onsdags sluttede Paris Fashion Week og satte endeligt punktum for SS16-fremvisningerne efter en måned med internationale modeuger.

På Costume.dk har du kunnet følge begivenhedernes gang med den bedste streetstyle og videodagbøger fra moderedaktionen.

Og her giver vi dig de vigtigste highlights fra Paris.

Acne Studios SS16 © Vogue.com/runway
2 / 5

Acne Studios SS16

Elektriske guitarer og skandinavisk minimalisme var nøgleordene i Acne Studios' SS16-kollektion.

Kreativ direktør Jonny Johansson havde skruet helt op for energiniveauet, og resultatet landede et sted mellem 80'ernes electro og 90'ernes rave.

Den musikalske inspirationskilde blev fortolket bogstaveligt i form af elektriske guitarer påsyet på en række design – som Pernille Teisbæk spår bliver næste sæsons statement-pieces.

På accesories-siden kan vi se frem til en læderclutch med markant bindedetalje, der kommer i et hav af forskellige farver.

Kenzo SS16 © Vogue.com/runway
3 / 5

Kenzo SS16

Kenzo-feberen er efterhånden ved at have lagt sig, men der er ingen grund til at glemme det parisiske modehus lige foreløbig.

Chefdesignerne, Carol Lim og Humberto Leon, præsenterede en imponerende kollektion af geometriske mønstre og eklektiske prints skåret i japanskinspirerede silhuetter.

Således blev kollektionen en fashionabel homage til Kenzos rødder – modehuset havde nemlig hjemme i Japan, før det flyttede til Paris.

Chanel SS16 © Chanel
4 / 5

Chanel SS16

Chanel er selvskreven på enhver liste over highlights fra Paris' modeuge, da chefdesigner Karl Lagerfeld er garant for både at levere en smuk kollektion og iscenesætte et brag af et catwalkshow.

De heldige showgæster var denne gang inviteret inden for i Chanel Airport – vanen tro i Grand Palais og med en setting, der fik alle til at instagramme på livet løs.

Chanel-lufthavnen var komplet med check-in-diske, afgangsoversigte og selvfølgelig en masse rejsende, velklædte kvinder i bedste Chanel-stil.

Louis Vuitton SS16 © Vogue.com/runway
5 / 5

Louis Vuitton SS16

Nicolas Ghesquière, kreativ direktør for det franske modehus siden 2014, så fremad i sin nye kollektion. Louis Vuitton SS16 gav sci-fi-associationer med rumskib-print og futuristisk makeup, og modellerne lignede nogle, der var på vej ud i outer space.

Louis Vuitton SS16-kollektionen bestod af rå læderjakker, nederdele med metal-detaljer og laserskårne materialer, der alt sammen gav et udtryk af spacy uniformer.

Mere modeuge? Se flere highlights, videodagbøger og meget mere på Costume.dk/modeuge.

Tilmeld dig Costumes nyhedsbrev her, og få de seneste nyheder sendt direkte til dig

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev