© GANNI

Besøg Gannis nye udstilling og oplev nyt unikt samarbejde

Ganni har droppet modeshowet og inviterer i stedet alle til at komme og se deres helt nye udstilling og kiosk med fokus på genbrug.

Når Ganni normalt holder show under den københavnske modeuge, er det et kæmpe tilløbsstykke med et altid fremragende cast og lokation samt naturligvis en kollektion, der er fyldt af items, du har lyst til at hoppe i med det samme.

Denne modeuge er alt andet, end den plejer at være, og Ganni er et af de mange danske mærker, der har brugt krisen til at tænke alternativt. I stedet for at afholde et show, har de lavet en inspirerende og kurateret udstilling i samarbejde med seks internationale kunstnere.

Vi har besøgt udstillingen og, du kan gøre det samme - se, hvordan i bunden af artiklen.

Det kan du forvente af udstillingen – og den nye Ganni kiosk

Udstillingen består blandt andet af collager af papfigurer, som den britiske kunstner Rosie Marks har kreeret. Hun har tidligere udstillet i London, og har til Gannis udstilling fotograferet sine veninder under lockdown. Det eneste brief, hun fik, var, at alle de portrætterede skulle have Ganni-tøj på. Det har resulteret i en tur ned af memory lane med klassiske Ganni-styles fra de sidste par år.

“Selvom vi jo lever af at lave og sælge tøj, er det vigtigt for mig, at man sagtens kan bruge sit gamle tøj igen og igen, og det synes jeg, Rosie viser til perfektion,” siger Gannis kreative direktør Ditte Reffstrup.

© GANNI
“Selvom vi jo lever af at lave og sælge tøj, er det vigtigt for mig, at man sagtens kan bruge sit gamle tøj igen og igen”

Dittes favoritværk er en 16 minutter lang videoinstallation med fire forskellige kvinder i fire forskellige situationer. Værket er skabt som et samarbejde mellem tre kvinder fra forskellige steder i verden og er lavet over Zoom.

“Jeg synes, værket rammer tiden spot on. Vi har alle været i den samme situation og følt mange af de samme ting under lockdown, og det kommer så fint til udtryk i installationen. Og jeg elsker også at danse, hvilket sikkert også gør, at jeg bliver endnu mere forført”.

Ganni Kiosk nyfortolker tidligere kollektioner

Udover de to værker beskrevet herover kan du også læse og høre journalist Marjon Carlos essay for 2020, se fotograf Jakob Landviks billeder af Gannis nye kollektion og se og føle på kunstneren Hayley Blomquists farverige værk lavet af gamle materialer fra både Ganni og Levi’s. Du kan også se den nye Levi’s/Ganni-kollektion, som udelukkende er skabt af genbrugte jeans, og kun kan lejes over korte perioder. Og så kan du selvfølgelig shoppe i Gannis Kiosk, som består af tidligere Ganni-kollektioner, der er blevet nyfortolket med finurlige broderier og nye print.

Om udstillingen siger Ditte: “Det vigtigste for mig er at vise, at Ganni er et inkluderende brand, og at vi forhåbentligt kan være med til at inspirere folk. Vi vil gerne sætte fokus på recycling, og så er jeg vild med, at der så mange seje kvindelige kunstnere, der har bidraget”.

Besøg Gannis udstilling

Besøg udstillingen og få en guidet tur 11. eller 12. August 2020 kl.11-18.
Book på Ganni.com.

Adresse: Bådsmandsstræde 19D, København K.