Lynguide til Londons modeuge

Er du faret vild i mængden af modeshows? Det er der heldigvis råd for! Bliv bekendt med de 4 vigtigste kollektioner fra London her

London Fashion Week
1 / 5

London Fashion Week

Modeugen i London lukker og slukker for denne gang, og modecrowdet har bevæget sig videre til Milano.

På Costume har vi fuldt begivenhedernes gang med den bedste streetstyle, og nu afrunder vi London Fashion Week med at pege på ugens fire bedste kollektioner – og to af dem kan shoppes allerede nu.

Mulberry
2 / 5

Mulberry

Mulberry er bedst kendt for sine luksuriøse lædervarer, men denne sæson sørgede chefdesigner Johnny Coca for, at tøjet var lige så interessant som taskerne.

Flæser og striber var omdrejningspunkterne for Mulberrys kollektion, der fandt inspiration hos britiske skoleuniformer, hvor mødet mellem blazere, nederdele med høj slids og ultrafeminine flæser sikrede et moderne udtryk.

Burberry
3 / 5

Burberry

Burberrys modeshow var både rasende moderne og helt klassisk.

Modehuset præsenterede nemlig sin første see now, buy now-kollektion, hvor tøjet blev sat til salg umiddelbart efter showets afslutning, men samtidig tog Christopher Baileys design os tilbage til Burberrys rødder med et britisk tema bestående af Elizabethanske kraver, brokade, fløjl og smokingjakker.

J.W. Anderson
4 / 5

J.W. Anderson

“Jeg ville gerne skabe noget, som var mere jordnært, mere flydende,” fortalte J.W. Anderson om sin seneste kollektion, der også er designerens mest afslappede (og kommercielle) til dato.

Dip-dyed, asymmetriske kjoler i rå hør og bomuld, farvet i nuancer af himmelblå eller solnedgangsorange, som vil bringe enhver i feriestemning. J.W. Andersons hang til det eksperimenterende skinnede stadig igennem, men atypisk for designeren kunne flere styles tages direkte fra catwalken og til forbrugeren.

Topshop Unique
5 / 5

Topshop Unique

Topshops eksklusive linje tilsluttede sig den storhittende see now, buy now-model, og tøjet fra catwalken kan dermed findes i handlen allerede nu.

Denne sæson satsede Topshop Unique på 80’erne med udgangpunkt i årtiets festscene. Off-shoulder silhuetter møder fuchsia frakker, tweed, høje slidser, tyl, bondage- og lingerireferencer, højtaljede cigaretbukser og zebra- og blomsterprint.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev