Helmstedt
© James Cochrane

Modeugens bedste frisure er lettere end nogensinde at kopiere

Skønhedsredaktøren ser tilbage på en modeuge, hvor intet var, som det plejer – heller ikke frisurerne, men det er faktisk godt nyt for os alle sammen.

Modeugen plejer at være fyldt ud med hektiske catwalkshows men bød denne sommer i stedet på flere nytænkende alternativer til det traditionelle modeshow, som kun få mærker gjorde brug af i følgeskab med uvant god plads samt håndsprit og ansigtsmasker ad libitum. Alternativer som videopræsentationer samt et minimum af modeshows var dog ikke det eneste, der stak ud hos skønhedsredaktør Marie Alkestrup – hun bed også mærke i én bestemt slags frisure, som gik igen hos stort set alle brands repræsenteret ved Copenhagen Fashion Week.

No trend-trenden

“Hvor man under tidligere modeuger har kunne spotte tydelige hårtendenser på de mange modeller, der gik ned af catwalken med håret sat på præcis samme måde, gjorde det stik modsatte sig gældende i år. Næsten alle modeller havde fået lov at beholde håret i egne individuelle frisurer, som set hos Soulland, hvor store krøller blafrede i vinden side om side med stramme hestehaler og korte pager, og var håret flettet eller afbleget forblev det sådan hos Ganni, ligesom at man hos Designers Remix havde sat håret i forskellige skilninger, alt efter hvad der klædte den enkelte model bedst."

Et positivt tegn

“No trend-trenden lyder måske uopfindsom men kan også ses som et positivt tegn. Den viser, at modeverdenen, ligesom resten af verden, forsøger at tage endnu et skridt i retningen af at blive en mere inkluderende størrelse, og at man forsøger at tage ved lære af alt det, der foregår uden for catwalken, hvor forskellige små stemmer i årevis har forsøgt at kræve plads til forskellighed frem for konformitet, hvor vi alle – inklusive vores hår – skal passe ind i en kasse. Det betyder også, at der ikke findes det rigtige hår, men at der findes dit hår, som er det rigtige til dig – uanset om det er tyndt, tykt, langt, krøllet, afbleget eller en millimeter langt."

"Den største hårtrend man bør tage med sig fra Copenhagen Fashion Week SS21, er at være glad for, hvad du allerede har på hovedet. Og vil du en gang i mellem lege med et andet udtryk, kan du lade dig inspirere af Baum und Pfredgarten, der brugte brede læderpandebånd, Søren Le Schmidt og Rabens Saloner, der piftede modellernes eget hår op med farvede hårtotter, eller Lovechild 1979, der viste 70'er-styling i forskellige versioner, så hver model – i tråd med tidens ånd – fik deres eget unikke udtryk."