Så gennemført var Gannis look til CPHFW

Costumes skønhedsredaktør, Anne Mønsted, var med backstage til Gannis show, og nu vil hun have blåt hår og sølv på øjnene. Læs her hvorfor

Individet i centrum © Mikkel Tjellesen, Mette Boesgaard og Copenhagen Fashion Week
1 / 6

Individet i centrum

Jeg gik fra Gannis show med følelsen af, at jeg tager alt for sikre valg i forhold til valg af tøj og makeup.

Derfor kom jeg til at tænke på London, hvor ingen kigger skeptisk på dig, hvis du har lilla hår eller har tegnet hjerter på kinderne, og det kunne vi godt lære lidt af her i Danmark.

Selvfølgelig er de klassiske bølger i håret og røde læber klædeligt, men er det ikke også lidt kedeligt?

Jeg siger ikke, at alle skal farve deres hår og få næsering, men hvor kunne det være fedt, at se noget mere personlighed på gaderne, som vi netop så det til Gannis show.

Just dance © Mikkel Tjellesen og Anne Mønsted
2 / 6

Just dance

Gannis show blev afholdt på natklubben Penthouse i centrum af København, som før i tiden gik under navnet In. Et sted, hvor der i løbet af årene er blevet trampet godt i gennem.

Der var masser af drinks, hårdtpumpende musik og på catwalken kunne man blandt andet se bomberjakker i army, velourkjoler med dybe udskæringer og tunge sko.

Håret var langt fra kedeligt og varierede fra en tilfældig knold og smalle fletninger til asymmetrisk grydeklip og blåtsprayet hår.

Tilbage til 90'erne © Mikkel Tjellesen
3 / 6

Tilbage til 90'erne

Hver model havde sin egen personlige stil, som blev skabt af Key Hair Stylist, Cim Mahony, og teamet Studio Cim Mahony i samarbejde med L'Oréal Professionnel.

“Vi lavede 25 individuelle look og brugte 25 forskellige produkter. Det er dejligt at arbejde med et mærke, der har så bredt et sortiment,” fortalte Cim Mahony efter showet.

Inspirationen var 90'ernes-klubkultur i London, hvor folk blandede sig meget mere med hinanden og mødtes på dansegulvet, uanset om de var til grunge eller rave.

“Jeg ville fremhæve modellernes forskellige personligheder uden at gøre det karikeret”, forklarede Cim Mahony.

Makeup and go out
4 / 6

Makeup and go out

Det samme galdt makeuppen, som Key Makeup Artist for L'Oréal Paris, Sine Ginsborg, stod for, og hun sørgede for, at huden var smuk og ensartet.

Nogle modeller havde metallisk øjenskygge smurt tilfældigt over øjenlåget, mens andre havde sølvglimmer på brystet.

Brynene var børstet og huden strålede levende takket være Nutri Gold olien.

“Lookets største styrke er det individuelle udtryk. Jeg har valgt at lave flere forskellige fortolkninger af det samme look, for at understrege det personlige udtryk hos hver model. Det rå og upolerede kombineret med en lækker og sund hud,” forklarer Sine Ginsborg.

© Mikkel Tjellesen
5 / 6
Ganske enkelt gennemført © Mikkel Tjellesen
6 / 6

Ganske enkelt gennemført

Man skulle tro, at de mange look ville forvirre og gøre sammenhængen svær at forstå, men det gjorde det ikke, tværtimod.

Det var en gennemført hyldest til individualitet, hvor alt gik op i en højere enhed.

Jeg fik hvert fald lyst til at være lidt mere modig, lege lidt mere med makeuppen, eksperimentere lidt mere med håret, drikke lidt mere vodka-Redbull, og så tage på Penthouse og danse til den lyse morgen.

Tak for reminderen, Ganni.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev