© Copenhagen Fashion Week

Sådan foregår et modeshow

Kom med hele vejen rundt om modeshowet - fra designerens til stylistens og modellens synsvinkel. Costume.dk giver dig et eksklusivt blik bagom Veronica B. Vallenes' show under CPHFW 2014

Veronica B. Vallenes præsenterede sin forårs- og sommerkollektion for 2015 i smukke omgivelser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg i sidste uge.

Fra den første model trådte ud foran det ivrigt kameraknipsende publikum, var stilen lagt: Med elegante silhuetter, sporty referencer og en gennemgående feminin æstetik catwalkede den ene model efter den anden over den halvmåneformede catwalk. De høje stiletter var byttet ud med kridhvide sneakers, hestehalerne var lavtsiddende og pjuskede, og de hvide strømper var trukket langt op ad modellernes ben.

Læs med her, hvor du kan komme med bagom Veronica B. Vallenes-showet og møde både designer, stylist (som denne gang var Costumes moderedaktør Maiken Winther) og model. Du kan blandt andet læse, hvordan man forbereder sig på et show til modeugen og hvorfra inspirationen til kollektionen kom - og så giver de tre damer dig deres bedste modeuge tip.

DESIGNEREN: VERONICA B. VALLENES

====================================

Foto: Copenhagen Fashion Week**Hvad inspirerede dig til at designe spring summer 2015-kollektionen Calling All Hear?** “Jeg har især været inspireret af de sporty elementer. Det kan man for eksempel se på brugen af bælter og shorts i kollektionen, som er en reference til karateuniformen. Kollektionen er inspireret af det feminine, elegante og det laid back. Jeg vil gerne have, at kollektionen skal udstråle det moderne, cool og effortlessly.”

Hvordan forbedredte du dig på showet? “Jeg har blandt andet arbejdet meget tæt sammen med stylisten, Maiken, og selvfølgelig også modellerne. Maiken og jeg har arbejdet tæt sammen om stylingen af modellerne, men Maiken har selvfølgelig haft det sidste ord - og det har jeg det fint med, for jeg har 100% tillid til Maiken og til alle andre medvirkende i showet for den sags skyld.”

Har du et favorititem eller et yndlingselement fra kollektionen? “Ja, det har jeg: Det sidste outfit I så på catwalken, hvor modellen bar et lag på lag-outfit (looket herover længst til venstre red.). Det er nyskabende, men samtidigt naturligt og brugbart for kvinden, der bærer det.”

Kan du beskrive kollektionen med tre ord? “Elegant, feminin og laid back.”

Hvad er dit bedste modeugetip? “Gode sko!”

STYLISTEN: MAIKEN WINTHER

=============================

Foto: Copenhagen Fashion Week & Costume**Hvorfra fik du inspiration til stylingen af modellerne?** “Jeg ville gerne give kollektionen et sporty twist, så jeg gik efter at skabe en afslappet silhuet og brugte så et par hvide strømper i et par hvide Superga sneakers som prikken over i'et.”

Hvordan forberedte du dig på showet? “Jeg har sammen med hår- og makeupteamet holdt lookdage, hvor vi har fittet piger og lavet hår- og makeuptest for at se, hvordan det hele spiller sammen.”

Hvor meget har du selv kunne bestemme i forhold til stylingen? “Stylingen bliver til i en flydende dialog mellem designeren og stylisten. Veronica og jeg har heldigvis været enige om det hele, så det har været en dejlig nem og positiv proces. Hun var vild med mit forslag om sneakers i stedet for høje hæle, og derfra gik det hele langsomt op i en højere enhed.”

Hvad synes du om kollektionen? “Jeg synes, det er en super fin kollektion. Jeg er helt vild med farvepaletten - den er så sommersmuk, at jeg får lyst til at tage noget pudderfarvet på. Det er aldrig sket, og det kommer det nok heller ikke til, men det er nogle fantastiske farver. Der er mange skønne items i kollektionen, men mine favoritter er helt klart kåberne.”

Hvad er dit bedste modeugetip? “Store solbriller og læbestift den sidste dag. Fyld tasken med tyggegummi og blotting paper - så går det alt sammen!”

MODELLEN: CHARLOTTE LINDVIG

===============================

Foto: Copenhagen Fashion Week**Hvordan var det at gå til Veronica B. Vallenes-showet?** “Det var rigtigt sjovt! Det er altid noget særligt at gå for Veronica, fordi hun simpelthen er så sød. Jeg har gået for hende tre gange nu, og hun er som en mor for os modeller. Det kan selvfølgelig ikke undgås at blive lidt hektisk backstage, men sådan er det altid.”

Hvad synes du om kollektionen? “Jeg kan rigtig godt lide den - især fordi der er så mange farver i kollektionen. De seneste år har vi set rigtig meget nude og neutrale farver, så jeg synes, det er fint med nogle flere farver.”

Hvad er dit bedste modeugetip? “Husk at drikke masser af vand - det er simpelthen så varmt!”