Smykkedesigner Jane Kønigs modeuge

Jane Kønig står bag en lang række smukke smykkedesign. Her deler hun sin skøreste modeugeoplevelse og den ting, hun altid har med i tasken

Kom med bag Copenhagen Fashion Weeks kulisser, når vi taler med en stribe af modespektaklets aktører.

Tredje i rækken er smykkedesigner Jane Kønig, som udstiller på modemessen Revolver.

Læs første interview med model Laura Julie her og andet interview med duoen bag Saks Potts her.

“Jeg starter allerede med at forberede mig flere måneder før modeugen - der skal tages billeder af de nyeste smykker, og vi skal sørge for, at alle smykker er hjemme i tide. Det er en lang proces, så det gælder om at holde fokus. Udover dette skriver jeg alt ind i kalenderen, så jeg har et godt overblik over hvilke shows jeg kan nå at se.”

HVAD GLÆDER DU DIG MEST TIL?

“Mest af alt glæder jeg mig til at mærke pulsen, og så glæder jeg mig selvfølgelig også til at se Saks Potts, Nicholas Nybro og Henrik Vibskovs shows.

The Copenhagen Serata er et arrangement, som blander kunst, mode og alt, hvad København har at byde på. Vi starter på Andersen's Contemporary og går herefter over på den italienske ambassade, hvor der vil være middag. Det er min skønne veninde, som står for dette, og jeg er utrolig glad for at skulle være med.

For mig er det også hyggeligt at hilse på vores kunder og høre, hvad de synes om mine nye design. Det er altid skønt at møde venner på messen og se, hvad de har lavet.”

HVAD HAR DU ALTID MED I TASKEN UNDER MODEUGEN?

“Hvis der er noget, jeg har lært af denne sommer, så er det altid at have en paraply eller regnfrakke i tasken. Jeg har en regnfrakke, købt i Lubarol, som er super praktisk, da den kan foldes sammen og passer perfekt ned i tasken. Ekstra batteri til telefonen er også smart at have med på farten. Og så har jeg selvfølgelig også godbidder med til min dejlige hund Viggo.”

DU UDSTILLER PÅ MESSEN REVOLVER. KAN DU BESKRIVE DINE NYE DESIGN?

“Mine nye design skal fungere som en påmindelse om at gribe de gode øjeblikke i hverdagen. Kollektionen består af nuttede og rockede styles, der gør brug af citater og bogstaver. Hvad enten smykkerne er til dig selv, en veninde, eller en anden person, du har kær, skal de være en påmindelse om at omfavne livet og nyde hvert et øjeblik.”

HVAD ER DIN BEDSTE OPLEVELSE FRA DEN KØBENHAVNSKE MODEUGE?

“Min første messe var lige efter 9/11, hvor hele byen gik i stå og det var så forfærdeligt, i januar året efter, var jeg heldig at få en stand i Øksnehallen, hvor jeg både fik kunder fra New York og fra andre fede byer rundt omkring i verden, inklusiv Danmark. Det kom bag på mig og det var med til at skabe store forandringer i firmaet. Det var en rigtig wow-oplevelse, ovenpå sådan en forfærdelig tragedie.”

… OG DEN SKØRESTE?

“Modeugen er bare skør i sig selv. Det gælder om at holde fokus og om ikke at overbooke sin kalender, for ellers ender det med at blive endnu mere skørt, end det i forvejen er.”

HVORDAN FEJER DU EN VELOVERSTÅET MODEUGE?

“Efter messen har jeg samlet utrolig meget energi og jeg er glad for, at det er overstået, så jeg kan gå videre med mine igangværende projekter. Messen sætter lidt en stopper for, hvad vi ellers er i gang med, så det er skønt med lidt ro til at fordybe sig. For at fejre dette, går jeg ud med mine skønne kollegaer og spiser lidt lækker mad.”