© Stine Goya

Tema: Tilbageblik på modeugen i København

Begyndelsen af februar stod i modens tegn, da AW22-modeugen indtog København. Vi guider dig her til alt det, du skal vide om den netop overståede modeuge, og designerne, du skal holde øje med.

Sjældent har en modeuge været lige så tiltrængt som netop nu. Efter to år med lockdowns og restriktioner faldt Copenhagen Fashion Week på et tørt sted, og det har været en sand fornøjelse at gå på opdagelse i designernes bud på 2022's største tendenser, nye veje til en mere bæredygtig modeindustri og ikke mindst en post-corona-garderobe, som forhåbentlig skal sprudle af glæde, fest og farver efter en lang periode med frustrationer, afsavn og social distancing.

Vi kaster her et blik tilbage på alt det bedste fra den netop veloverståede modeuge – både på vores Instagram-profil, hvor du kan se moderedaktionens highlights fra modeugen, og her på Costume.dk, hvor du blandt andet kan få et indblik i de vigtigste tendenser og læse interviews med store danske designere.

Læs for eksempel interviewet med Ditte Reffstrup fra Ganni, som insisterer på, at mode skal være sjovt – især i en tid post pandemien, hvor vi måske mere end nogensinde før har et behov for at iføre os lige præcis det, vi har lyst til. Det fortæller hun om lige her, hvor hun også giver sit bedste tip til, hvordan du kan skabe en mere personlig stil.

Det danske stjerneskud A. Roege Hove, som på få år er blevet kendt for at forvandle strik til et let, sensuelt og sofistikeret materiale, præsenterede onsdag en af de kollektioner, vi har set allermest frem til denne sæson. Vil du vide mere om designeren, kan du læse vores interview med hende lige her, hvor hun blandt andet fortæller om sin kærlighed til håndværket og sin ambition om at skabe tøj, der skal tage form efter kroppen – og ikke omvendt.

Stine Goya har længe været kendt og elsket for sine farverige og legesyge kreationer, og i anledningen af modeugen har vi talt med designeren om den nye AW21-kollektion – og så giver hun sit allerbedste tip til, hvordan du selv kan få mere farve ind i garderoben. Læs interviewet her.

Følg også vores streetstyle-fotograf Josephine Utoft, som har været på jagt i Københavns gader efter den allerbedste streetstyle fra modeugen. Se de mest inspirerende outfits fra modeugens første dag her og anden dag her.