© Stine Goya

Ved Stine Goya lærte vi endelig tricket til at sætte den perfekte catwalk-hestehale

Har du også kæmpet med at sætte den perfekte sleek hestehale hjemme foran spejlet, kan stjernefrisør Cim Mahony nu afsløre det nemme tip, som gør hele forskellen.

Den københavnske modeuge er netop afsluttet, og selvom der ikke var meget sommervejr over denne sommers modeuge, var der heldigvis stadig rigelig inspiration at hente. Og inspirationen gælder ikke kun for kommende modetendenser, men også i trends indenfor skønhed og hår. Derfor er der god grund til at kigge de dygtige hår- og makeupartister over skulderen, når de skaber skøn magi på modellerne backstage. En af dem, vi har været så heldige at få lov at kigge over skulderen, er stjernefrisør Cim Mahony, som vi mødte backstage til Stine Goyas show, hvor Cim og hans team stod for at style modellernes hår.

Looket

Om Stine Goyas vision for showet forklarer Cim, at Stine Goya havde fokuseret meget på familier, venskab og nærhed, hvilket blandt andet sås ved, at showet blev afholdt på den gade i kartoffelrækkerne, hvor Stine også selv bor, og at hun havde veninderne Helena Christensen og Camilla Stærk med på den brostensbelagte catwalk. Derfor valgte man at give næsten alle modeller den samme frisure for at skabe fokus på fællesskab frem for individualisme. Derudover måtte man også tage den regnfulde vejrudsigt med i beregningerne, hvorfor man gik med en elegant og regnsikker-frisure, der ifølge Cim; "ville se cool ud, lige meget hvor meget det regnede.".

En sleek hestehale

Looket bestod af en elegant stram og lav hestehale, som sad til perfektion. Det er en forholdsvis simpel frisure, men har du selv kæmpet med at få skrabet håret tilbage i en hestehale uden at ende med flyvske strithår overalt, ved du, at det faktisk er en del sværere at sætte denne frisure, end man skulle tro. Ifølge Cim Mahony er der heldigvis et tip, som gør det meget lettere at opnå den perfekte sleek hestehale – helt uden frisørerfaring.

Det smarte trick, der gør hele forskellen:

Først blev håret redt glat, delt i en midterskilning, hvorefter man fordelte Less is mores Mascobado gel i håret, så det fik en glat overflade.

Tricket
Dernæst brugte man det trick, som også vil gøre det meget nemmere at sætte hestehalen derhjemme, uden at skulle kæmpe med irriterende strithår. Inden håret blev samlet i hestehalen, brugte man Dysons smarte attachment Flyaway, der kan bruges på Dysons hårtørrer eller Airwrap.

© Dyson & Frederik Kastrupsen

Flyaway bruges normalt med kold luft, og har den smarte funktion, at den lægger uglet eller strittende hår ned, sådan at du på bare få sekunder får en lækker glat og velfriseret håroverflade.

Men backstage til Stine Goya brugte Cim Mahony og hans team Flyaway med varm luft, da det ikke bare lægger strithår ned, men også glatter håret – og har den fordel, at det tager omtrent tre sekunder, hvilket er en del hurtigere, end hvis du skal glatte alt håret med et traditionelt glattejern.

Ved at bruge et par sekunder på at bruge Flyaway i hele håret, fik man et glat hår med en spejlblank overflade uden strittende afstikkere, som dernæst blot skulle samles i en hestehale, og så har du den perfekte stramme catwalk-hestehale.