Sådan blev de legendariske modeller opdaget

En stor modelkarriere kan begynde på alt fra et lille marked i Rusland til en skoleudflugt på McDonald's i São Paulo

Den spæde start
1 / 6

Den spæde start

Du kender helt sikkert både Kate Moss, Gisele Bündchen og disse tre andre ikoniske modellers ansigter fra magasiner, modekampagner og storslåede catwalkshows. Men ved du egentlig, hvordan det hele startede for de modeller, som i dag er verdenskendt som store koner?

En modelkarriere kan nemlig starte på de mest uventede måder, og du får historien om, hvordan karrieren startede for disse fem ikoniske modeller lige her.

Psst ... Se stjernernes debut på den røde løber, hvor blandt andre også en ung, men stadig meget stilfuld Kate Moss gør sin entre

Gisele Bündchen
2 / 6

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen, som kommer fra en lille by i Brasilien, blev sjovt nok opdaget, da hun sammen med sin skolekalsse spiste McDonald's på en udflugt til São Paulo.

Det var Gisele Bündchens første besøg i São Paulo, og man må sige, at den skoleudflugt ledte til en større karriere, end hvad de fleste tør at drømme om – på trods af, at hun fik af vide, at hun aldrig ville blive model.

Cindy Crawford
3 / 6

Cindy Crawford

Supermodellen med det ikoniske modermærke blev opdaget, da hun som 16-årig arbejdede i en majsmark på en gård i den amerikanske by Illinois. En fotograf fik lov til at tage et billede af hende til den lokale avis – og snart var navnet Cindy Crawford på alles læber.

Psst ... Se den nu 50-årige supermodels comeback i Balmains SS16-kampagne

Cara Delevingne
4 / 6

Cara Delevingne

Cara Delevingne blev opdaget af sin venindes mor, Sarah Doukas, som også er kvinden, der i sin tid opdagede Kate Moss.

Selvom Cara Delevingnes modelkarriere fik en brat afslutning, har den tidligere models øjenbryn stadig gjort et uudsletteligt indtryk på hele modeverden.

Natalia Vodianova
5 / 6

Natalia Vodianova

Historien om hvordan den russiske model Natalia Vodianova blev opdaget, er næsten et helt lille modeeventyr. Natalia Vodianova voksede op under trange kår med sin familie i den lille by Nizhny Novgorod i Rusland. En dag da den unge Natalia Vodianova stod på det lokale marked og solgte frugt, kom en modelspejder forbi, og det blev starten på en lang og givende modelkarriere.

I dag er modellen selv meget aktiv inden for velgørenhed og har startet fonden Naked Heart, der har til formål at hjælpe russiske familier med handicappede børn.

Modellen har selv en autistisk søster, som hun sidste år forsvarede i et meget rørende brev.

Kate Moss
6 / 6

Kate Moss

Ligesom Cara Delevingne blev også en meget ung Kate Moss opdaget af Sarah Doukas. Det skete i JFK-lufthavnen i New York, da den kun 14-årige Kate Moss var på vej hjem til London med sin famile efter en ferie på Bahamas tilbage i 1988.

I dag har Kate Moss en lang karriere bag sig, og har senest været på forsiden af Italiensk Vogue med sin nu 13-årige datter Lila Grace.