Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan får du dine sko til at passe, selvom de er for små © Anna Stokland

Sådan får du dine sko til at passe, selvom de er for små

Vabler, sår og ømme fødder: Du ejer højst sandsynligt et par sko, som er lidt for små. Vi giver dig tre simple tricks, som vil få dine sko til at passe perfekt

En dag i for små sko er en sikker vej til vabler, sår og ømme fødder. Men før du skiller dig af med dit vabelfremkaldende fodtøj, bør du prøve disse tre tricks, der kan hjælpe til at udvide dine sko.

1. Hårtørrer og viljestyrke

Det første trick kræver et par tykke sokker, en hårtørrer og en god portion viljestyrke. Tag dine tykkeste strømper på, og hop i skoene.

Når du (med en del besvær) har fået skoene på, skal du have fat i din hårtørrer. Indstil den på maksimal varme, og blæs på skoen de steder, hvor den strammer. Mens du varmer, skal du bevæge din fod og vrikke med tæerne, så materialet udvides.

2. Plastikpose-metoden

Denne metode er bedst til sko, der strammer på forreste del af foden.

Alt, du skal bruge, er en plastikpose og vand. Fyld vand cirka to deciliter vand i to plastikposer, afhængigt af størrelsen på dine sko. Put en pose med vand ned i hver sko, og sørg for, at de kommer helt ud i spidsen. Nu skal skoene en tur i fryseren. Lad dem stå natten over, så vandet fryser og udvider sig. Tag posen ud, og dine sko vil passe meget bedre.

3. Søg hjælp hos en professionel

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du gå til en professionel skomager, som kan udblokke alle typer sko i både længde og bredde. Det svinger lidt i pris, men det koster omtrent 100 kroner.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF