Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

forlovelsesringe-alt-du-skal-vide-costume-a0-76efj160tcpln9pgnag © Wenn.com / Hartmann

Sådan finder du den rigtige forlovelsesring

Hvad skal en forlovelsesring koste, og hvordan vælger man den helt rigtige ring? Vi guider her til, hvordan du finder den perfekte forlovelsesring til din udkårne.

Forlovelsesring: Find den perfekte ring

At vælge den rigtige forlovelsesring er en vigtig del af at få et succesfuldt ja, når du har taget valget om at fri til din udkårne.

Vi har talt med juveler Ulrik Hartmann, som gennem mere end 20 år har specialiseret sig i at rådgive og hjælpe kommende ægtemænd i køb af forlovelsesringe og står bag butikken Hartmann's i Bredgade, som sælger eksklusive smykker – og heriblandt en række smukke forlovelsesringe, der vil give de fleste stjerne i øjnene.

Med lidt forarbejde og indsigt kan du nemmere navigere i junglen af forskellige design, karat og priser, når du skal finde den helt rigtige forlovelsesring til kvinden eller manden i dit liv. Læs med her og find ud af, hvad en erfaring juveler anbefaler, når du skal købe en forlovelsesring.

Det finder du i artiklen:

  • Hvad skal en forlovelsesring koste?
  • Køb af forlovelsesring: 6 gode råd
  • 6 smukke forlovelsesringe
Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe © Wenn.com

Hvad skal en forlovelesring koste?

“Mange kunde spørger, hvad det koster at fri til sin kæreste. Jeg plejer at sige, med ihærdighed og indsigt kommer du langt. Forlovelsesringen behøver ikke at ruinere, men omvendt at det tit fornuftigt at spare op eller lægge lidt penge til side, så du kan vælge ring med hjertet og ikke er tvunget til at købe en billigere løsning, end du ønsker. Husk, at en forlovelsesring skal sidde på din udkårnes hånd i mange år og derfor gerne afspejle kvalitet, holdbarhed og funktionalitet.”

“Typisk bruger en mand i omegnen af en månedsløn på en forlovelsesring i vores diamantbutik,” fortæller Ulrik Hartmann. I USA har der været en uskreven regel om, at en forlovelsesring skal koste tre månedslønninger, men i Danmark svinger det meget.

“I princippet kan man få pæne forlovelsesringe fra 10.000 kroner og opefter. Men det vigtigste er ikke prisen, men at vælge en forlovelsesring, som passer til din kærestes personlighed og udstråling.”

Herunder følger er et par råd til, hvad du skal kigge efter, inden du går på jagt efter en forlovelsesring.

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe © Wenn.com

Køb af forlovelsesring: 6 gode råd

1. Hvilken type er din kæreste?

“Kig på hende og vurdér, om hun er til det feminine og lette udtryk, eller om hun måske er en mere sporty pige, som ikke vil bryde sig om at se for pyntet ud. Der er mange forskellige udtryk og design i forlovelsesringe. Skal det være en prinsessedrøm med masser af små detaljer eller en mere moderne, tidløs diamantring i skandinavisk design? Prøv at afkode hendes stil og præferencer.”

2. Hvilken guldfarve bærer din kæreste?

“Kig på, hvilken guldfarve smykker, som din kæreste ynder at bære. Er hun mest til varme guldfarver som rosa- og gult guld? Eller synes hun bedre om det køligere hvidguld?" Du bør vælge den guldfarve til forlovelsesringen, som din kæreste har præference for at bære med sine øvrige smykker. Og hvis hun har smag for at variere, kan du også vælge at mikse forskellige guldfarver.

3. Kig på hendes hånd

“Der kan være stor forskel på en kvindehånd. Vælg en forlovelsesring, som passer til hånden. Det betyder, at en stor forlovelsesring vil se klodset ud på en lille, fin og petit kvindehånd, og omvendt er det en god idé at vælge en forlovelsesring, som fylder på en stor hånd.

En rosetring med en centersten og talrige mindre brillanter er et eksempel på en forlovelsesring, som fylder på hånden, uden at budgettet sprænges. En lang slank hånd klæder aflange slibninger som emerald-cut, cushion-cut eller marquiser. En stor kvindehånd har tit brug for en lidt bredere forlovelsesring med mere fylde. Tænk form og facon, og tag et kig på din kærestes hånd.”

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe © Wenn.com

4. Vælg en forlovelsesring med karakter

“Lad være med at vælge en forlovelsesring magen til hendes venindes eller søsters. En forlovelsesring bør være unik og personlig, og derfor skal du vælge en forlovelsesring, som har karakter og fortæller en historie.”

5. Forlovelsesringe har lang levetid

“Derfor er det en god idé at vælge design, som ikke er for modepræget eller specielle med hensyn til farvede ædelsten. Diamanten er den fortrukne ædelsten til forlovelsesringe. Den kan varieres med forskellige slibeformer (fancy cut).”

6. Køb en forlovelsesring, som (næsten) passer i størrelsen

“Du kan nemt måle den indvendige diameter på hendes eksisterende ringe og få en meget god indikation af ringstørrelsen. Mange juvelerer udlåner også en ringstok, så du kan måle hendes nøjagtige størrelse. Det er ærgerligt at give en forlovelsesring, som slet ikke kan komme på fingeren, eller som svømmer på hånden.”

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe

Den klassiske forlovelsesring

Pris 36.500 kr.

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe

Den raffinerede forlovelsesring

Pris fra 25.500 kr.

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe

Den elegante ring

Pris 18.500 kr.

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe

Den romantiske forlovelsesring

Pris fra 32.500 kr.

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe

Den sofistikerede ring

Pris 76.500 kr.

Forlovelsesring: Alt du skal vide om køb af forlovelsesringe

Den funklende ring

Pris 22.900 kr.

Mere om Mode? Få Costumes nyhedsbrev