Hvilken type jeans passer bedst til dig? Læs vores guide til de mange forskellige typer af bukser her.
© Zara

Sådan finder du det perfekte par jeans

Der findes et utal af forskelle jeansmodeller – fra de lavtaljede til de højtajlede og fra boyfriend jeans til skinny jeans. Hvis du endnu ikke er faldet over de jeans, der er som skabt til dig, hjælper vi dig her på rette vej.

Jeans: Find det perfekte par bukser

Din garderobe er ikke komplet uden et par gode, klassiske jeans, men efterhånden findes der så mange snit, jeans-modeller og forskellige tendenser, at det kan være svært at finde den type jeans, der sidder godt på netop din kropstype, og som passer til din stil. Ligeledes findes der (heldigvis) også utroligt mange gode jeans-brands, heriblandt klassiske mærker som Levi's, Lee, Acne Studios, Dr. Denim, Diesel og Wrangler.

Vi guider dig herunder igennem de forskellige typer bukser og har fundet alt fra de bedste højtalede jeans til de lavtaljede jeans, der netop har fået et comeback – alt sammen, så du lettere kan udvælge din favorit, næste gang der skal shoppes denim.

For at hjælpe dig på vej, kan du her læse om de forskellige typer jeans, størrelser, pasforme og modeller:

  • Hvilket materiale skal jeg vælge?
  • Lavtaljede jeans
  • Regular fit
  • Straight leg jeans/ med lige ben
  • Højtaljede jeans
  • Skinny jeans
  • Boyfriend jeans
  • Mom jeans
  • Jeansstørrelser

Jeans: Hvilket materiale skal jeg vælge?

Denim

Denim er det materiale, dine jeans er lavet af, og det er et slidstærkt bomuldsmateriale, hvis velkendte blå farve kommer fra brugen af farvestoffet indigo. Dine denimbukser behøver ikke kun at være i den klassiske blå, men findes i alverdens farver.

Stretch denim

Når dine jeans er lavet i stretch denim betyder det, at er fremstillet af en blanding af bomuld og et elastisk materiale. Elastisk denim bruges især til skinny jeans, der ellers ville være meget svære at få af og på.

Stone washed

Når dine jeans er stone washed, betyder det, at de er afbleget med klorin, hvilket giver dem forskellige mønstre og farver, og alt efter hvor meget klorin der er brugt, jo blegere er de.

Hvilke typer jeans findes der?

Der findes utroligt mange forskellige typer af jeans – fra de mere løse boyfriend jeans til skinny jeans, de 90'er-inspirerede mom jeans og boot cut-jeans med svaj. Vi guider her til de forskellige typer af jeans og viser nogle af de pæneste jeans i forskellige prisklasser, der er på hylderne netop nu.

Jeansstørrelser

Du har nok bemærket, at dine jeans ikke kommer i størrelse small, medium eller large, men derimod er opgivet i tommer, hvor 1 tomme svarer til 2,54 centimeter. De fleste jeansmærker bruger et dobbelt mål, som eksempelvis 28/32. Det første tal angiver størrelsen i livet, og det andet er længden på benene. Har du købt et par jeans, der enten udvider sig, eller er blevet for stramme, kan du selv let justere pasformen, så de igen sidder perfekt.