Sådan skal du opbevare dit vintertøj

Tiden er snart ved at være inde til at pakke det varme tøj væk for en periode, men du kan forlænge tøjets levetid ved at gøre det rigtigt

Tro det eller ej, kalenderen siger marts, og selvom det stadig er hundekoldt udenfor, er foråret lige om hjørnet. Og hvad betyder det? En ny og mere sommerlig garderobe kan endelig findes frem fra gemmerne igen.

Men selvom du er ellevild med at slippe af med de vamsede striktrøjer og uldne bukser, betyder det ikke, at du bare skal kyle hele vintergarderoben i en sort sæk og glemme alt om den.

Pas på dit tøj, og du vil glæde dig over din indsats, når vinteren endnu engang kommer over os.

Psst … Vil du gerne sælge ud af dit tøj? Så husk de gode fordele ved Anywear

Vi vil altid gerne give en hånd med, for eksempel til den ultimative garderobeoprydning, men denne gang guider vi dig til at opbevare dit vintertøj rigtigt, så du kan gøre klar til at udskifte din garderobe allerede nu.

Vask dit tøj

Det virker muligvis en anelse besværligt og nytteløst, men det er faktisk rigtig vigtigt, at du vasker dit tøj, inden du pakker det væk.

Produkter som parfume, deodorant eller bodylotion kan efterlade grimme mærker på tøjet, hvis de får lov til at sidde på for længe.

Derudover er uvelkomne dyr, som møl, ekstra glade for at sætte sig i stoffet, hvis der er noget, de kan leve af.

Forebyg lugte

Hvis du husker at vaske dit tøj inden opbevaring, er du allerede kommet et godt stykke af vejen i kampen mod den uundgåelige hengemte lugt.

Men vil du være endnu mere forebyggende, kan du efterlade tøjet med for eksempel lavendel, som vil sprede en rar duft i tekstilerne, fremfor den ulækre af slagsen.

Derudover har lavendel den gode bonuseffekt, at det holder møl på afstand.

Opbevar aldrig et fugtigt sted

Det virker måske åbenlyst, men det er nu alligevel vigtigt at nævne: Undgå at gemme dit tøj et fugtigt sted, som for eksempel et loft eller en kælder – det kan risikere at ødelægge dine ting.

Find et sted, hvor der er køligt men tørt, så du er sikker på at finde dit tøj i god stand efter sommeren.

Opbevar efter type

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du pakker din garderobe væk, og det er bestemt heller ikke det samme for alle typer tøj.

Striktrøjer skal for eksempel altid foldes pænt, da det er den eneste måde at sikre de holder deres form. Kjoler derimod skal helst hænge, så stoffet ikke får alt for mange folder.

Tænk over, hvad tøjet er lavet af, og hvad det kan holde til, inden du pakker det ned.

Undgå at bruge pap eller plastik til langtidsopbevaring

Hvis du kun skal opbevare dit tøj kortvarigt, kan du tillade dig mere, uden at forkorte tøjets levetid. Men skal du have pakket tøjet væk i en længere periode, som for eksempel fra vinter til vinter, er der flere forholdsregler at tænke over.

Undgå at pakke tøjet i pap- eller plastikkasser, da dette kan forringe den dårlige lugt eller øge risikoen for gule pletter.

Det allerbedste du kan gøre, er at opbevare dit tøj i bomuld, hør eller andet tekstil, der vil tillade luft til stoffet.

Husk dine sko

Sko er en mindst ligeså vigtig del af din vintergarderobe som tøj, og skal derfor også pakkes væk med omhu.

Om vinteren er gaderne ofte fyldt med salt, og det er ikke godt for dine sko. Rens dem derfor af, inden du pakker dem ned, og giv dem eventuelt en kærlig hånd også, hvis de er lavet af skind.

Vil du sikre dig, at skoene holder deres form, kan det også være en god idé at stoppe dem med gamle aviser, så de ikke kollapser helt inden næste vinter.

Kilde: Fashionista.com

DET SENESTE NYE DIREKTE TIL DIG