© Anna Stokland

Smykketrends fra 90'erne vi gerne vil gå med denne sæson

På trods af modeverdenens store opsættelse af 00’ernes extravagance tyer flere og flere til 90’ernes minimalisme og afslappede udtryk – og det kommer blandt andet til udtryk igennem smykker.

Selvom vi elsker Paris Hiltons stil til hvor farven pink, bling og lowrise jeans sættet tonen, så har den underspillede charme også vores kærlighed. 90’erne var en tid, hvor den fine minimalisme spirede. Her beviste ikoner som Jennifer Aniston og Cindy Crawford, at den hvide tanktop kan meget i sig selv, og det var adskillige modehuse enige i – selv den dag i dag (Kig bare hos Prada eller Bottega Veneta).

Celebrities troppede op på den røde løber i jeans og stropkjoler – mere afslappet kan det næsten ikke blive. På trods af de (sommetider) nedtonede outfits, kunne 90’ernes stilikoner ikke holde fingrene fra smykkeskrinet – og det er vi bestemt ikke kede af.

Chokers

Chokerens længde er meget kort, hvilket gør, at den sidder tæt om halsen. Netop af denne grund fanger halskæden hurtigt øjet, og bliver derfor en stor del af helheden i et outfit – chokeren er den perfekte accessory at tilføje, hvis dit outfit ikke larmer nok i sig selv.

Chandelier øreringe

'Lysekrone-øreringe' er en perfekt tilføjelse til et outfit, der skal løftes markant – og den bedste del; med minimal indsats. De lange statement øreringe, som oftest er pyntet med smukke sten og perler, blev hevet frem, når der skulle festes i Hollywood. De betagende stilikoner var ikke blege for at kombinere disse øreringe med de trendy stropkjoler for et feminint og sensuelt look.

Bangles

De runde armbånd var yderst hotte i 90’erne. Naomi Campbell og Sarah Jessica Parker, er blot et par af de stilikoner, som tilføjede bangles til deres outfits. For at opnå den autentiske 90’er-vibe, kan du med fordel stable adskillige bangles på ét håndled.

Arm-ringe

Når den indre græske gudinde skulle findes frem, blev en arm-cuff tilføjet til oufittet. Hvis der skal drysses elegance udover dit outfit, er en armring det perfekte smykke, som tager dit look til et nyt niveau.

Ankelkæder

Ankelkæder er den fineste 90’er sommertrend, som fremhæver gløden i din hud. Når vejret tillader, at du kan have bare ben og sandaler på, er det en oplagt accessory til det sommerlige outfit.

Håndplukket til dig