© @ericaewright

Stylingredaktør Kristine Halken: 3 instagramprofiler, jeg henter inspiration fra lige nu

Har du også brug for ny inspiration i dit Instagram feed?

Imens coronakrisen har lagt gaderne øde og gjort, at vi alle har tilbragt en stor del af vores tid hjemme, har mit forbrug på Instagram været støt stigende. Primært på grund af en higen efter lidt eskapisme og i en søgen efter inspiration i en tid, hvor alt er kastet op i luften, og intet er som før. De Instagramprofiler jeg henter inspiration fra lige nu, er derfor dem, der hylder god smag og klassisk design, en skrøbelig skønhed og som giver mig anledning til at dagdrømme.

Kimcoolmon

Jeg har netop solgt min lejlighed og er på jagt efter en ny bolig, og det giver anledning til seriøs dagdrømmeri på boligfronten. På profilen Kimcoolmon kan du gå på opdagelse i de vildeste boliger fra perioden 1970’erne – 1990’erne scannet fra gamle bøger. Her kan du blandt andet dykke ned i den franske arkitekt og designer Charlotte Perriands pariserlejlighed anno 1984, fantastiske New Yorker lofts og de vildeste pastelfarvede Malibu-hjem.

Zoë Ghertner

Fotografen Zoë Ghertner en af dem, der virkelig inspirerer mig i mit arbejde som stylist. Hendes æstetik er über-feminin, stærk, skrøbelig og moderne på en og samme tid. Jeg elsker at dykke ned i hendes serier for blandt andre Self Service, britisk Vogue og ikke mindst M Le Magazine du Monde, hvor hun sammen med stjernestylisten Suzanne Koller skaber nogle legendariske billeder. For sidstnævnte magasin er hun desuden en ud af 17 fotografer, der netop har lavet en hjemmekarantæne-forside med hende selv på, der indkapsler de sidste par ugers stemning på fineste vis.

Erica Wright

Erica Wright er en af de mindre profiler, men meget inspirerende profiler, jeg følger. Hun har tidligere arbejdet for Mytheresa og Net-a-porter, men er nu freelancer og bor i Berlin - en by, der står mit hjerte ekstra nært. Ericas stil er minimalistisk og klassisk, tænk The Row, Phoebes Céline og Bottega Veneta, men med et sporty strejf af sweatshirt fra hypede Sporty and Rich og sneakers fra New Balance. Et inspirerende, über-æstetisk og roligt afbræk, som netop er det, vi har brug for lige nu.