Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

krystina_1p_rgb_200717_clean © Samsung

4 gode tips til at tage dine mobilbilleder til nye højder

Har du styr på dine do's and don'ts når du skal lande et godt skud med telefonen? Med disse gode råd sikrer du dig, at du rammer plet med hvert enkelt.

Det er ikke altid, at det er lige nemt at få det gode billede i kassen - særligt hvis du, ligesom os og mange andre, bruger din telefon til det. Heldigvis er de fleste telefoners kamera så gode, at det kun er et par tommelfingerregler, der gør, at du kan få dine billeder til næste niveau. Vi har samlet fem af de bedste her.

Lær det naturlige lys at kende

Selvom et cover med indbygget lys og en såkaldt ring light er fristende investeringer, kan du komme virkelig langt ved at afkode det naturlige lys. For intet giver glød og lys som solen selv – også selvom det er skyet vejr. Det handler bare om lære at afkode det, så du får mest muligt ud af lyset.

Et godt tip til at eksperimentere med det er, at du prøver at tage billeder én til to timer efter solen er stået op og igen én til to timer inden solnedgang. Det giver dig en god fornemmelse for, hvornår og hvordan du kan ramme de gyldne stråler, der kan forvandle dit billede.

Gør selfies nemmere (og bedre) med selvudløser

I stedet for at stå og bakse med at få telefonen nok på afstand for at tage gode selfies, kan noget så simpelt som selvudløseren blive din bedste ven. Det giver dig også mere frihed til at skabe et mere konceptuelt selfie eller få meget mere med, så det ikke kun er dit ansigt.

Sam_COS_Tekst © Samsung

Med Samsung Galaxy Z Flip 5G kan du kan du lade telefonen stå helt af sig selv, da den næsten fungerer som et indbygget stativ, når telefonen er halvt åben. På den måde kan du nemt stille den fra dig, uden du behøver at tænke over, om den rykker sig eller falder bagover, når du aktiverer selvudløseren. Og du behøver ikke engang klikke på udløseren - sig blot "Smil" eller hold hånden op, og telefonen tager selv billedet for dig.

Vær opmærksom på baggrunden

Det kan lyde banalt, men det er ikke desto mindre det, der kan make or break et godt billede. Vær derfor opmærksom på baggrunden, når du skyder et billede, om så det er et selfie, et gruppebillede eller noget helt tredje. De fleste gange vil en simpel, ensfarvet baggrund være med til at fremhæve motivet i fokus, mens en mønstret baggrund eller en baggrund med tiltede vinkler kan give dit motiv dynamik og en følelse af bevægelse.

Ligeledes bør du også tænke over forgrunden. For har du noget i forgrunden, kan det være med til at skabe fokus på det egentlige motiv, mens du samtidig kan give billedet dybde. Det kan være et udsnit af en stol, en smule af en væg eller en smuk plante.

Tænk i nye perspektiver

Det samme selfie fra den samme vinkel af den samme side af ansigtet bliver kedeligt at kigge på i længden. Sørg derfor for at variere dine perspektiver, når du tager billeder, selvom du ved, at det du plejer at gøre, virker.

Med den nye og innovative fliptelefon fra Samsung, Galaxy Z Flip 5G, kan du med den fleksible og justerbare skærm finde nye og spændende perspektiver til dine billeder, så du kan udforske mulighederne for nye motiver.

Mere om Tendens? Få Costumes nyhedsbrev