8 store trends fra 2018, som vi håber fortsætter i 2019

Vi ser tilbage på et begivenhedsrigt modeår og peger på vores foretrukne tendenser de seneste 12 måneder

© Anna Stokland
1 / 9

Vi er så småt ved at nærme os afslutningen på et år, der har budt på mange spændende tendenser.

Her ser vi tilbage på de trends, vi ikke kunne få nok af i 2018 – og som gerne må fortsætte langt i 2019, hvis det stod til os.

Psst ... Se det perfekte festoufit på Victoria Beckham

Praktisk fodtøj © Ganni
2 / 9

Praktisk fodtøj

Skomoden har længe været præget af en oversize tendens med enorme sneakers, hvis såler nærmer sig 90’ernes berygtede Buffalo-støvler.

Men året har også været domineret af langt mere praktiske sko, da den robuste vandrestøvle pludselig dukkede op hos toneangivende brands som Ganni. En tendens, som forhåbentligt kun bliver mere udbredt i 2019's kolde måneder.

Støvler, Ganni 2.999 kr.

Spændt op © Marie Alkestrup
3 / 9

Spændt op

Før hang håret altid løst eller var sat op i en rodet knold, men 2018 blev året, hvor danske kvinder begyndte at dekorere lokkerne med plastikspænder og -klemmer.

Håraccessories fortsætter formentligt langt ind i 2019, hvor vi kommer til at se flere fine varianter med alt fra perler til logoer.

Cocktailkjolens comeback © Rotate Birger Christensen
4 / 9

Cocktailkjolens comeback

Takket være flere internatonale modehuse, og det nye danske kjolemærke Rotate Birger Christensen, blev den dekadente cocktailkjole fundet frem igen efter flere års pause.

For vores vedkommende skal årets sidste aften helt sikkert også fejres i den korte kjole med store pufærmer.

Kjole, Rotate Birger Christensen 2.500 kr.

Alt godt fra havet © Victor Jones
5 / 9

Alt godt fra havet

Muslingeskaler fundet i den lokale turistshop på charterferien eller konkylieformede guldøreringe købt hos en fornem smykkedesigner. I år blev Danmark og resten af verdens kvinder besat af at pynte anklen, håndledet, halsen eller ørerne med fine muslingeskaller.

Nostalgi © Anna Stokland
6 / 9

Nostalgi

Ifølge Googles årlige trendrapport for 2018, som netop er blevet frigivet, toppede søgeord som “1980’s fashion” og “grunge style”, når folk verden over har søgt på moderelateret indhold i løbet af året.

En stor del af 2018's største tendenser trækker da også på nostalgi med tydelige og tilnærmelsesvist kitch referencer til særligt tre årtier: 80’erne, 90’erne og 00’erne.

Strik a la Jacquemus © Anna Stokland
7 / 9

Strik a la Jacquemus

Franske Jacquemus har designet det ene pletskud efter det andet i år. Vi har været særligt begejstrerede for mærkets små minitasker og gudesmukke strikkjoler, der gav lyst til at lægge pangfarverne langt væk til fordel for nedtonende nuancer som beige, brun, bordeaux eller støvet lyseblå.

Silkekjolen © Victor Jones
8 / 9

Silkekjolen

Den feminine slip-dress fandt vej tilbage til vores garderober for et par sæsoner siden, og har i dag sat sig fast som en ny hverdagsklassiker. Silkekjolen kommer i mange former og farver, og kan bæres til hverdag med en simpel strik eller til fest tilsat en blazer og fine snørestøvler.

Vild med vintage
9 / 9

Vild med vintage

Både på Costumes redaktion og blandt flere danske kvinder er interessen for vintage vokset stødt det seneste år. Det ses blandt andet på de mange populære vintageshops, som skyder frem på Instagram side om side med de mere etablerede butikker som Jérôme Vintage, Time’s Up Vintage Studio Travel.

Køber du vintage, kan du både gøre unikke fund, pludselig have råd til items fra de store modehuse og samtidig få lidt bæredygtighed ind i dine shoppingvaner.

Mere om Tendens? Få Costumes nyhedsbrev