© Zara

Derfor skal du stjæle din fars solbriller i år

... eller du skal i hvert fald lade dig inspirere af dem, hvis du spørger de toneangivende modehuse bag 2021's store solbrille-trend.

Tendensen, som nu ser ud til også at overtage årets solbriller, har rødder helt tilbage til midt-10’erne. Her opstod ordet normcore, som var en betegnelse for tøj, der var alt andet end prængende, men derimod ualmindeligt almindeligt – blandt andet udvaskede T-shirts og far-sneakers. Det var for eksempel grunden til at sneakersmærket New Balance på daværende tidspunkt fik et kæmpe comeback.
Siden udviklede normcore sig til også at indbefatte active wear og fik navnet gorpcore, hvor praktiske lynlåse, velcro og neondetaljer fra sportens verden blev adopteret af modebranchen. Fælles for alle de trends, som ender på -core, er, at de består af tøj og accessories, som ligner noget, der hører hjemme i din fars garderobe frem for et modeshow i Paris – og det samme gør sig gældende for den kommende sæsons solbriller.

Håndplukket til dig

Ikke desto mindre har solbrillerne, som i amerikanske modemedier beskrives som del af en ugly trend, indtaget de internationale SS21-catwalks. Hos blandt andre Miu Miu, Bottega Veneta og Balenciaga blev modellerne set med solbriller, der ved første øjekast kunne forveksles med et par praktiske og sporty Oakley-briller, der normalt vil være fast inventar hos en sporty og spandexklædt mand i midt-40’erne. Skal du snart til at investere i et nyt par solbriller, bør du derfor tænke praktisk frem for elegant, hvis du vil være med på, hvad der ser ud til at blive en af de største forår- og sommertendenser.

Brillerne ser ud til at blive en af sommerens største solbrilletendenser og er kendetegnet ved tykke brilleglas akkompagneret af et stel i plastik, der hos Miu Miu, Bottega Veneta og Balenciaga fås i både hvid, mintgrøn og rød.

Håndplukket til dig

I Balenciagas SS21-kollektion finder du de sporty solbriller, som set på billedet fra Balenciagas lookbook, hvor de bæres af både mandlige og kvindelige modeller.

© Balenciaga

Solbrillerne er unisex ligesom foregående ‘core’-trends, og de kan derfor deles med kæresten – eller måske din far?