© Anna Stokland // Instagram

Det mest populære tøj på Instagram i 2017

Tendenser lever i bedste velgående på Instagram, og vi har skrevet om en stor del af dem i årets løb. Hvor mange af disse ting købte du?

H&M frakke

Den armygrønne frakke er både varm, stilfuld og flatterende med det brede bælte, der fremhæver taljen.

Teddy bear-overtøj

En Max Mara-frakke i det såkaldte teddy bear-materiale løb med prisen som årets bedste kvindefrakke. Kåringen kom ikke som en overraskelse, da det bløde materiale allerede var blevet blåstemplet af adskillige stilikoner – heriblandt Irina Lakicevic, der gik efter en anden af vinterens populære frakker fra Totême.

H&M strik med broderede blomster

Den prisvenlige og ualmindeligt bløde strik er H&M's seneste Instagram-hit, der giver et tiltrængt farveindspark i vintergarderoben og er dekoreret med tidens populære blomster.

Bæltetasker fra Gucci

Den praktiske bæltetaske fik et enormt comeback med Guccis nyfortolkninger i smukke farver, print og velour, som kunne spottes overalt ved de internationale modeuger.

Polkaprikker fra Jacquemus

Polkaprikker var et af sommerens mest populære print, hvor særligt en slå-om bluse med store ærmer fra Jacquemus blev hypet på sociale medier af fans som Kendall Jenner og Emily Ratajkowski.

Balenciaga Knife Mule

Chefdesigner Demna Gvasalia forstår at skabe hype. I år var et af modegeniets store hits et par sylespidse sko i klare farver, der indtog Instagram i løbet af sommeren.

H&M's citruskjoler

Et sommerligt print med citrusfrugter gik sejrsgang på Instagram henover sommeren, hvor H&M-kjolerne kunne spottes overalt.

Perlebesat taske fra Shrimps

Der har været mange it-tasker i løbet af 2017, og mod slutningen af året meldte en ny model sig ind i kampen. Det er Shrimps, der særligt er kendt for deres fake furs, som står bag det opsigtsvækkende design, og vi vil med al sandsynlighed se mere til tasken i 2018.

Zaras bedst sælgende kjole

Nogle gange rammer highstreetbutikkerne plet med et item, der på grund af den budgetvenlige pris bliver spottet her, der og alle vegne. Det var tilfældet med den stribede skjortekjole med bindebånd fra Zara, der nød stor popularitet på Instagram.

Sokkestøvler

Sokkestøvlen startede som den grimme ælling i skoenes verden, men endte med at overvinde hele modenbranchen. Vetements og Balenciaga er afsendere på de oprindelige sokkestøvler, der selvfølgelig er blevet efterlignet flittigt af adskillige highstreetkæder.

Ganni-tern

Alle vil altid eje alt fra Ganni. Derfor kunne vi nævne adskillige print og design fra det populære danske mærke, men vi er nøjedes med at udvælge to.

Det første på listen er Gannis bud på årets populære tern, som både prydede bluser, kjoler og nederdele.

Realisation Par-kjoler

Modebilledet anno 2017 var domineret af slå-om kjoler. Æren tilfalder det australske mærke Realisation Par, hvis klædelige silhuetter og retro mønstre overvandt kvinder verden over.

Cult Gaia-taske

Sommeren stod i kurvetaskernes tegn, og her var den mest populære model af enten bambus eller plastik fra det hidtil ukendte mærke Cult Gaia.

Bikerjakke fra Zara

Acne Studios' Velocite-jakke er blandt mærket mest populære styles. Dog er det ikke alle, som har plads i budgettet til luksusudgaven, og her ramte Zara plet med en jakke, der overtog internettet i starten af 2017.

Ternet blazer

Der var særligt én item, der dominerede sidste halvdel af 2017: Den ternede blazer.

Alle fra Gucci, Prada og Balenciaga til H&M og Zara gav deres bud på den stilfulde beklædningsdel.

Små perlebesatte tasker

Vi vinkede farvel til praktiske tasker i 2017, hvor små fine selskabstasker dekoreret med perler, pailletter og andet pynt vandt frem på Instagram.

Gannis grønne print

Tern var uundgåelige i 2017, men hvis vi skal beskrive det danske modeår med ét print, peger vi på Ganni. Det var nemlig stort set umuligt at gå en tur i København uden at spotte mindst fem kvinder iklædt Gannis små grønne blomster på slå-om kjoler og nederdele.